Russell a fél mezőnyön átverekedte magát az új Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Russell a fél mezőnyön átverekedte magát az új Mercedesszel

George Russell kilenc pozíciót javítva ért fel a dobogó alsó fokára a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. Elmondása szerint érezhetően nagyot javult a Mercedes formája.

Lehengerlő versenyt teljesített a barcelonai Forma-1-es fordulón George Russell, aki egy félresikerült időmérő edzést követően csak a tizenkettedik pozícióból várhatta a rajtot, szemben csapattársával, aki az ötödik helyet szerezte meg. Russell versenyét azonban ez egyáltalán nem bélyegezte meg – a fiatal brit a 66 körös viadal során kilenc pozíciót javított, így Max Verstappen és Lewis Hamilton mellé csatlakozhatott a díjátadón.

„Kicsit meglepődtem” – értékelte az elért eredményt. „Elismerés a csapatnak, amiért ma egy igazán nagyszerű autóval láttak el. Szórakoztató futamom volt” – magyarázta a Mercedes fiatalabb brit pilótája, aki szerint az új fejlesztési csomagnak hála érezhetően jobban vezethetővé vált az autója – és nem utolsó sorban a tempója is sokat javult.

„Határozottan jobbnak tűnik. Összehasonlítottuk a köreinket a körülöttünk lévő Astonnal és Ferrarival, és egyszerűen gyorsabbak voltunk. Tudjuk, hogy több leszorítóerőt termel és jobb tartományba került az autó, szóval nagyon elégedett vagyok” – tette hozzá Russell.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!