Russell a fellegekben jár remek dzsiddai időmérője után - F1VILÁG.HU

Russell a fellegekben jár remek dzsiddai időmérője után

HIRDETÉS
Nagy előrelépést tett a Mercedes csapata az évadnyitó Bahreini Nagydíjhoz képest – ezt mondta a szombati időmérő edzést követően George Russell, aki szerint mindez „hihetetlen” elégedettséggel tölti őt el.
2023 Saudi Arabian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington George Russell

Russell a Szaúd-arábiai Nagydíj kvalifikációján a 4. legjobb időt autózta, 6 tizeddel lemaradva a rajtelsőséget megszerző Sergio Pereztől. Pedig két hete, Bahreinben a Mercedes jócskán alulmaradt a Red Bull, a Ferrari és az Aston Martin versenyzőivel szemben, most viszont a brit mindhárom istálló egy-egy pilótáját maga mögé tudta utasítani.

„Versenyzőként minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy előre lendítsem a csapatot és fejlődjünk. Többet dolgozom a szimulátorban, mint valaha, próbálgatunk dolgokat” – mondta Russell szombaton. „Amikor pedig megérkezik az ember egy versenypályára, és csapatként jobban teljesítetek, mint remélted vagy vártat, az hihetetlenül kielégítő.”

„Az agy egy része persze frusztrált, hogy nem a rajtelsőségekért és győzelmekért csatázunk, de versenyzőként maximalizálni kell a teljesítményt. És hihetetlenül elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.”

„Sok remek eszközzel rendelkezünk. Van egy kiváló szimulátorunk a bázison, és remek szakembereink. És azt gondolom, az a munka, amit a múlt éjjel végeztünk, illetve ma délelőtt, meglehetősen jó helyzetbe hozott bennünket.”

Russell egyébként a vasárnapi versenyen a 3. helyről rajtolhat majd, miután az előtte végző Charles Leclerc 10 rajthelyes büntetést kap erőforráskomponens-csere miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!