Russell a győzelemért harcolna a monacói esőben - F1VILÁG.HU

Russell a győzelemért harcolna a monacói esőben

HIRDETÉS
Nagyot fog kockáztatni a délutáni Monacói Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata, ha valóban eső áztatja majd az utcai pályát – mondja George Russell, aki szerint akár a győzelemre is esélyük lehet Monte-Carlóban.
2022 Monaco Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images George Russell

A brit pilóta a 6. rajtkockát szerezte meg a szombati időmérőn, a kanyargós utcai versenypálya pedig nemigen fekszik a Mercedes autóinak, így száraz körülmények között nemigen bízhatnak abban, hogy előrébb tudnak majd jutni a mezőnyben.

Az előrejelzések szerint viszont eső áztathatja majd a monacói pályát délután, ez pedig természetesen a Mercedesnek is lehetőséget kínálhat. Russell pedig azt mondja, megpróbálnak élni ezzel.

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e esőt a mai versenyre, a Mercedes ifjú titánja így felelt: „Jöhet! Erre van szükségünk ebben a helyzetben: magas kockázat, magas jutalom! Mennünk kell érte!”

„Ha maradunk az ötödik, vagy a hatodik helyen, az nem ideális, de nem is a világ vége. Mindent bele akarunk adni a rajtnál, és a győzelemre akarunk rámenni. Gyakran nem mondja ezt az ember a 6. helyről rajtolva Monacóban, de úgy fest, esni fog vasárnap. Nézzétek csak meg most: szürke és komor, eltűnt a Francia Riviéra csodálatos napsütése, és most olyan, mintha Londonban lennénk. Szóval igen, én örülnék az esőnek!”

Russell elárulta, a tempót látva nem kellene, hogy csalódott legyen a 6. hely miatt, de természetesen jobb helyeken szeretnének végezni.

„Ha a hétvége előtt azt mondjátok nekem, hogy hatodik leszek az időmérőn, nem lettem volna túl boldog. De azt gondolom, nagyon erős kört futottam, talán az egyik legerősebb időmérős körömet egész évben. Nyilván egy kicsit csalódott vagyok, hogy a tempó nem volt valamivel jobb. Tudtuk, hogy semmi új nem lesz az autón ezen a hétvégén, és tisztában voltunk azzal is, hogy a pálya nem fekszik majd a mi autónknak. A pozitívumokra kell koncentrálni, de mi többre vágyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!