Friss hírek

Russell a könnyeivel küszködve idézte fel az utat, amin eljutott első F1-es győzelméig

Forma-1-es pályafutása első nagydíjgyőzelmét aratta vasárnap, Brazíliában George Russell, a Mercedes ifjú titánja pedig a leintés után könnyeivel küszködve kereste a szavakat.

Pedig nem indult jól a hétvége a Mercedes-pilóta számára, a pénteki időmérő edzésen ugyanis a változékony körülmények közepette a sóderágyba csúszott. A sprintfutamot a 3. helyről kezdte meg, ám végül sikerült győznie szombaton, a főversenyt pedig végig kontroll alatt tartotta, és parádés diadalt aratott.

Russell elsősége a Mercedes idei első győzelme, így a brit pilóta természetesen nagyon büszke az elért eredményre. A verseny után pedig természetesen dúltak benne az érzelmek.

Hirdetés
 

„Nem találok szavakat. A levezető körben az összes emlék visszajött. Ahogy elkezdtem gokartozni édesanyámmal és édesapámmal, amit végigjártam, amennyi támogatást kaptam a család többi tagjától, a barátnőmtől, az edzőmtől, a menedzseremtől…” – mondta könnyeivel küszködve a brit pilóta.

„És nyilván eszembe jutottak az olyan emberek, mint Gwen [Lagrue], aki lehetőséget adott nekem arra, hogy csatlakozzak a Mercedes programjához, no és persze James Vowles és Toto [Wolff]. Végtelen hosszú a lista. Nem lehetek elég hálás, és igen, rendkívül büszke vagyok.”

„Lenyűgöző érzés, óriási köszönet az egész csapatnak, hogy ez megvalósulhatott. Érzelmekkel teli hullámvasút volt az idei szezon. És ez a verseny is nagyon kemény verseny volt. Úgy éreztem, kontroll alatt tartom, de Lewis szupergyors volt, és amikor láttam, hogy bejön a biztonsági autó, úgy voltam vele, ’te jó ég, nagyon nehéz lesz a vége’. És nagyon komoly nyomás alá helyezett, de örülök, hogy sikerült megszereznem a győzelmet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell a könnyeivel küszködve idézte fel az utat, amin eljutott első F1-es győzelméig
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!