Russell a leggyorsabb Miamiban, Verstappen nem tudott körözni a második edzésen! - F1VILÁG.HU

Russell a leggyorsabb Miamiban, Verstappen nem tudott körözni a második edzésen!

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, George Russell érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Miami Nagydíj pénteki második szabadedzésén. A brit pilóta mögött Charles Leclerc végzett a második, Sergio Perez pedig a harmadik helyen.
George Russell, Mercedes, Pirelli

A magyar idő szerint pénteken, 23 óra 30 perctől megtartott gyakorlás igazán eseménydúsra sikeredett, hiszen két alkalommal is meg kellett szakítani piros zászlókkal a körözést. Előbb Carlos Sainz csapta falnak versenyautóját, majd Nicholas Latifi alatt állt meg a Williams autója.

A legjobb köridőt végül meglepetésre George Russell érte el a Mercedesszel: a brit pilóta 1 perc 29,938 másodperces idővel végzett az élen, 1 tizedmásodperccel megelőzve a Ferrari bajnoki éllovasát, Charles Leclerc-t. A Mercedes több újítással érkezett Miamiba, miközben továbbra is próbál válaszokat találni arra, hogy miképp oldhatná meg autójával kapcsolatos problémáit. A pénteken látottak alapján a német istállónak sikerült előrelépéseket tennie.

Russell csapattársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a 4. legjobb idővel zárt, a két Mercedes közé Sergio Perez férkőzött be a 3. pozícióba.

A világbajnoki címvédő Max Verstappennek nem ment könnyen a második edzés: mindössze egyetlen kört tudott megtenni, autójával ugyanis műszaki gondok támadtak, lapunk információi szerint hidraulikai problémák hátráltatták a Red Bull csapatát. Hozzá hasonlóan mért kör nélkül zárta a helyi idő szerint késő délután megtartott edzést Valtteri Bottas is – ő még az első gyakorláson csapta falnak Alfa Romeóját.

Jó formában teljesítettek viszont az Alpine-ok: Fernando Alonso az 5. legjobb időt autózta, míg Esteban Ocon 9. lett. Kettejük között Lando Norris, Pierre Gaslly és Guanyu Zhou zárt, a top 10 pedig Kevin Magnussen nevével egészült ki.

A versenyautóját jócskán összetörő Carlos Sainz végül csak 11. lett, megelőzve a másik McLarennel köröző Daniel Ricciardót. Az Aston Martinok sem villogtak: Sebastian Vettel 14., Lance Stroll pedig csak 17. lett.

Miközben Magnussen a 10. helyen zárt, tőle bő 6 tizedmásodperccel lemaradva csak 15. lett Mick Schumacher.

A Forma-1-es Miami Nagydíj programja szombaton, magyar idő szerint 19 órakor folytatódik a 3. edzéssel, míg az időmérőt este 10 órától rendezik.

A második szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!