Russell a legjobbakkal harcolna, ha nem a 8. rajthelyen állna - F1VILÁG.HU

Russell a legjobbakkal harcolna, ha nem a 8. rajthelyen állna

Saját számításai alapján a Mercedes a versenytempó terén a Ferrari és a Red Bull szintjén áll Silverstone-ban, George Russellnek viszont az elrontott időmérő után ezt nehéz lesz erős eredményre váltania.
2022 British Grand Prix, Friday - Jiri Krenek George Russell

Egymást követően másodszor kellett vizes pályán kvalifikációt teljesítenie a Forma-1 mezőnyének, és ahogy Montrealban, úgy most Silverstone-ban is lemaradt csapattársa mögött Russell, hiszen míg Lewis Hamilton az 5., addig a fiatalabb brit csak a 8. helyet szerezte meg a vasárnapi rajtrácsra.

Míg két hete rossz taktikai választással rontotta el időmérőjének végét Russell, addig most egy vezetői hibának tudja be a lemaradását a kvalifikáció végén.

Ahogy haladtunk előre az időmérőben, minden csak rosszabbá vált” – értékelte szombatját Russell. „Még megvolt a bizalmam az autóban a Q1 során, ahol az idő nagy részében a három leggyorsabb közé tartoztam, de a Q3-ra már elszállt belőlem ez az érzés. Bár ott van az autóban a tempó a 4-5. helyhez, de elkövettem egy hibát az utolsó körben.

Russell idén eddig minden futamot a harmadik és az ötödik hely között zárt, az idén eddigi legjobb formájában lévő Mercedesszel pedig hazai versenyén akár ennél előkelőbb pozíciókat is célba vehetne, ám a gyenge időmérő után nem álmodik ilyesmiről.

„Kicsit csalódott vagyok, de a harmadik edzésen, szárazon mutatott tempónk nagyon ígéretes, a verseny pedig várhatóan száraz lesz, ahol megtankolt autóval azonos szinten lehetünk a legjobbakkal” – bizakodott. „A nyolcadik rajthelyről viszont nem lesz könnyű ezt megmutatni. Amint túljutok Landón [Norris] és [Fernando] Alonsón, igyekszek csatlakozni az elöl kibontakozó csatához. A hosszú etapos tempónk alapján okunk van azt hinni, hogy a dobogóért is harcolhatunk, ehhez viszont nem ilyen rajthellyel kalkuláltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!