Russell a Mercedes jó versenytempójában bízik - F1VILÁG.HU

Russell a Mercedes jó versenytempójában bízik

HIRDETÉS
Bár egész hétvégén küszködött a tempóval, George Russell azt reméli, a versenyen képesek lesznek lépést tartani a Ferrarival és a Red Bull-lal – a brit pilóta a 4. helyről kezdi majd meg a mai versenyt.
George Russell, Mercedes

A Mercedes versenyzője elismerte, nem úgy alakult számára a hétvége, ahogy remélte, így különösen örül annak, hogy az időmérőn a két topcsapat mögött tudtak végezni. Russell ráadásul Charles Leclerc és Sergio Perez rajtbüntetése miatt előreléphet majd két pozíciót, így a második sorból, a 4. pozícióból startolhat a magyar idő szerint 21 órakor kezdődő versenyen.

„Nehezen alakul számomra a hétvége, az összes többi edzésen sem volt meg a tempóm, szóval örülök, hogy egy szokványos pozícióban végeztem az időmérőn” – mondta a fiatal pilóta. „A 6 tizedes lemaradás a pole-hoz képest kisebb, mint általában lenni szokott, és hoztunk ide néhány újítást is, amik működnek, szóval izgatottan várom, mit hoz a vasárnap.”

Russell hozzátette, a versenytempót tekintve erősnek tűnnek, így kíváncsian várja, mire mennek majd a futamon.

„A versenyen nagy lesz a gumik degradációja, és sok különféle stratégia játszik majd szerepet. Szerintem a futamot a döntéseink alapján nyerjük meg, vagy veszítjük el – dinamikusan kell reagálnunk a dolgokra. A Ferrari erősnek tűnt pénteken, és szerintem egész jónak tűntünk hozzájuk, illetve a Red Bullhoz képest a hosszú etapokon. úgyhogy kíváncsian várom, mire megyünk majd a második sorból indulva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!