Friss hírek

Russell: A Mercedes megígérte, azonos bánásmódban részesülünk Hamiltonnal

George Russell azt mondja, a Mercedes Forma-1-es csapata „nagyon világossá” tette számára, hogy ugyanolyan bánásmódban részesül majd 2022-ben, mint a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

A brit pilóta Valtteri Bottas helyét veszi át jövőre, a célja pedig természetesen az, hogy már első mercedeses évében a győzelmekért és a világbajnoki címért harcoljon.

Russell a tavalyi Szahíri Nagydíjon egy alkalommal már versenyezhetett: a koronavírusos Hamiltont helyettesítette, és első versenyén az elsőségért harcolhatott.

Russell az Olasz Nagydíj csütörtöki médianapján azt mondta, nem úgy érkezik meg a Mercedeshez, hogy arra számít, vízhordóként kell dolgoznia Hamilton oldalán.

„Azonos bánásmódban részesülünk. Ezt nagyon világossá tették számomra” – mondta a fiatal versenyző. „Azt gondolom, ebből a szempontból a Mercedes mindig tisztelettudó, mindkét versenyzőnek megadja a legjobb lehetőséget.”

„Természetesen hiszek magamban, és komoly céljaim vannak. Ugyanakkor viszont azt is tudom, hogy mennyire nehéz lesz. Lewis okkal lett hétszeres világbajnok, és azt gondolom, én leszek az egyik legszerencsésebb helyzetben a mezőnyben, hogy tőle tanulhatok.”

„Én hosszútávú dologként tekintek erre a partnerségre a Mercedesszel, és azt hiszem, a jövő évet tanulóévként kell használnom, versenyről versenyre kell haladnom.”

Hamilton korábbi csapattársa, Nico Rosberg nemrég azt mondta, Russell érkezésével feszültebb lehet a légkör a Mercedesnél, Max Verstappen pedig úgy nyilatkozott, a brit pilóta nagyon meg fogja nehezíteni a hétszeres bajnok dolgát.

Russell viszont biztos benne, nem lesznek házon belüli problémák, a csapat ugyanis tanult korábbi tapasztalataiból.

„Azt gondolom, a Mercedesnek voltak nagyon világos tapasztalatai a gyenge dinamikára csapaton belül, és világossá tették, hogy nem szeretnék, ha ez megismétlődne. És személy szerint én sem szeretném. Szerintem fontos, hogy a csapattársak összedolgozzanak, és előre vigyék a csapatot.”

„Jövőre új autónk lesz, jönnek az új szabályok. Nem lehet tudni, kié lesz a leggyorsabb autó. Nekünk, versenyzőknek a feladata az, hogy előre vigyük a csapatot.”

„És azt is elmondanám, hogy Lewis és én más szakaszában járunk pályafutásunknak, ami szintén segít. És nagyon tisztelem őt. Sokkal fiatalabb vagyok, felnéztem rá gokartversenyzőként, ez pedig szintén változtat a dinamikán. Szóval egyáltalán nem látok problémát ebben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!