Friss hírek

Russell a pazar időmérő után a sprintfutamon is odacsapna

Küzdeni fog a Forma-1 történek első sprintidőmérőjén a 8. helyről rajtoló George Russell – a brit pilóta a fellegekben jár, nagyon örül ugyanis annak, hogy teltház, illetve a családja előtt sikerült ilyen remekül szerepelnie a Brit Nagydíj időmérőjén.

Russell pazar teljesítményt nyújtott Silverstone-ban, ismét beverekedte ugyanis magát a Q3-ba, ahol ráadásul Carlos Sainzot és Sebastian Vettelt legyűrve a 8. helyet szerezte meg.

„Damon Hill azt mondta nekem, hogy a közönség 1 másodpercet jelent itt – azt gondoltam, hazudik, de talán igaza volt!” – mondta a fiatal tehetség.

„Hihetetlen a támogatás, és lenyűgöző érzés. Ez a második Q3-as szereplésem a Williamsszel, és jó formában vagyunk. Nagyszerű itt lenni és látni mindenkit. Elég rosszul sikerült az első edzés, szóval tudtam, hogy össze kell kapnunk magunkat az időmérőre, és sikerült is.”

Russell az első szabadedzésen a legutolsó helyen végzett, ám nem igazán tudja, hogy hogyan sikerült ennyire feljavulni az időmérőre.

„Nem tudom, hogy őszinte legyek! A pálya egy kicsit nyers volt, és elvesztünk egy kicsit a beállításokkal is. Szóval azt mondtuk, ’menjünk vissza az alapokhoz, ne gondoljuk túl a dolgot, és hagyjuk, hogy ránk találjon a pálya!’.”

„A Q1-ben aztán kigurultam, és tudtam, hogy jó helyzetben vagyunk. Nagyon boldog vagyok. A családom is itt van – a 2019-es Abu Dhabi Nagydíj óta nem voltak versenyen, szóval ez most nagyszerű, örülök, hogy előttük érhettem el ezt.”

Russell azt mondja, bár a mai sprintfutamon csak a top 3 kap pontokat, ő mindenképp megpróbál majd előrébb jutni, hiszen szeretne minél jobb helyről startolni a vasárnapi versenyen.

„Szerintem sokan kicsit lazábbra veszik majd, mert jó rajtpozíciót szeretne vasárnapra. Mi viszont menni fogunk érte! Ez csak egy újabb verseny számomra, és szeretnék előre jutni. Harcolni akarok a körülöttem lévőkkel, és a lehető legjobb rajthelyet megszerezni vasárnapra. Úgy állok hozzá, mint egy normál versenyhez, és küzdeni fogok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!