Russell: A pontszerzéshez nem kellene ilyen hülye hibákat elkövetnem - F1VILÁG.HU

Russell: A pontszerzéshez nem kellene ilyen hülye hibákat elkövetnem

HIRDETÉS
George Russell a pontszerzés kapujában dobta el a Williamst az Emilia-Romagna Nagydíjon, mindezt ráadásul a biztonsági autó mögött haladva.
George Russell (GBR) Williams Racing FW43.
Emilia Romagna Grand Prix, Saturday 31st October 2020. Imola, Italy.

Russell számára akár jól is végződhetett volna az Emilia-Romagna Nagydíj vasárnapi versenye, miután a brit pilóta közel állt ahhoz, hogy első pontját megszerezze a Williamsszel. 

A biztonsági autó Max Verstappen kiesése miatt jött a pályára, és Russell éppen mögötte próbálta a gumijait melegíteni, amikor elveszítette az irányítást autója felett, és a falnak csapta a Williamst. 

Az esetet követően azonnal elnézést kért a csapattól, és nem sokkal később Twitteren is posztolt: „Nem tudok mit mondani. Nincs bocsánat. Annyira sajnálom, srácok.”

A kérdésre, mit kellett volna tennie a pontszerzés érdekében, Russell így válaszolt: „Nem tudom. Úgy értem, nem csinálni hülye hibákat, mint amit ma követtem el.

„Ez egy olyan verseny volt, ahol nyomtam, amennyire csak tudtam, az első körtől kezdve egészen odáig – agresszívebb voltam, mint valaha.”

„Ezt a biztonsági autó mögött is folytatni akartam, mert tudtam, hogy a srácok mögöttem új gumin vannak, én pedig a régieken, szóval nagyon agresszívnek kellett lennem ahhoz, hogy legyen esélyem a pontszerzésre.”

„Nyilván amint elveszítettem az irányítást, már a falban is voltam. Elnézést kérek mindenkitől.”

Russell hozzátette, jönni fog a pontszerzés, mert egyre jobban megérik az autót, és ma pedig különösen agresszíven vezetett, a határokat feszegette, amiből szintén tanulni tudott, hiszen úgy érzi, sokszor túlságosan „konzervatívan” vezeti az autót. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: A pontszerzéshez nem kellene ilyen hülye hibákat elkövetnem
Sainz: A média túlhájpolta a fejlesztéseinket
Feltartás miatt elvették Piastri második rajthelyét
Hamiltonék elszúrták a beállításokat az időmérő előtt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!