Russell: A Red Bull visszafogja magát, nehogy az FIA beavatkozzon - F1VILÁG.HU

Russell: A Red Bull visszafogja magát, nehogy az FIA beavatkozzon

HIRDETÉS
George Russell szerint a Red Bull Forma-1-es csapata szinte már kínosan ügyel arra, hogy ne mutassa meg, milyen domináns teljesítményre képes idei versenyautója – hiába nyerték meg a szezon első három futamot az osztrákok, a Mercedes pilótája szerint még bőven van bennük potenciál.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 02: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on April 02, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

Bahreinben Verstappen, Szaúd-Arábiában Sergio Perez, múlt hétvégén, Ausztráliában pedig újra a világbajnoki címvédő diadalmaskodott, így három futam után a Red Bull már tetemes előnnyel rendelkezik a világbajnoki összetettben. Bár Ausztráliában nem úgy tűnt, hogy a Red Bull olyan óriási fölényben van, George Russell szerint a kép csalóka, szerinte ugyanis bőven van még tartalék az RB19-esben. A csapat viszont inkább visszafogja magát, nehogy a sportág vezetői valahogy beavatkozzanak.

„Biztos, hogy visszafogják magukat” – mondta a brit pilóta a BBC Chequered Flag című podcastjében. „Majdhogynem zavarba jönnek attól, hogy megmutassák teljes potenciáljukat, mert minél gyorsabbnak tűnnek, a sport annál inkább megpróbálja őket visszafogni valahogy.”

Hiába büntették meg a csapatot a 2021-es költségvetési szabályok megszegése miatt, a Red Bull óriási előnyben van a mezőny többi tagjával szemben.

„Reálisan nézve szerintem nagyjából 7 tizedes előnyben lehetnek a mezőny többi tagjával szemben. Nem tudom, mekkorának tűnik most a tempókülönbség, de Maxnak nem volt oka nyomni, sem pedig a Red Bullnak.”

„El kell ismerni, nagyszerű munkát végeztek. Ezt nem lehet elvitatni, nekünk pedig egyértelműen javulnunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!