Russell: A Red Bull visszafogja magát, nehogy az FIA beavatkozzon - F1VILÁG.HU

Russell: A Red Bull visszafogja magát, nehogy az FIA beavatkozzon

George Russell szerint a Red Bull Forma-1-es csapata szinte már kínosan ügyel arra, hogy ne mutassa meg, milyen domináns teljesítményre képes idei versenyautója – hiába nyerték meg a szezon első három futamot az osztrákok, a Mercedes pilótája szerint még bőven van bennük potenciál.

Bahreinben Verstappen, Szaúd-Arábiában Sergio Perez, múlt hétvégén, Ausztráliában pedig újra a világbajnoki címvédő diadalmaskodott, így három futam után a Red Bull már tetemes előnnyel rendelkezik a világbajnoki összetettben. Bár Ausztráliában nem úgy tűnt, hogy a Red Bull olyan óriási fölényben van, George Russell szerint a kép csalóka, szerinte ugyanis bőven van még tartalék az RB19-esben. A csapat viszont inkább visszafogja magát, nehogy a sportág vezetői valahogy beavatkozzanak.

„Biztos, hogy visszafogják magukat” – mondta a brit pilóta a BBC Chequered Flag című podcastjében. „Majdhogynem zavarba jönnek attól, hogy megmutassák teljes potenciáljukat, mert minél gyorsabbnak tűnnek, a sport annál inkább megpróbálja őket visszafogni valahogy.”

Hiába büntették meg a csapatot a 2021-es költségvetési szabályok megszegése miatt, a Red Bull óriási előnyben van a mezőny többi tagjával szemben.

„Reálisan nézve szerintem nagyjából 7 tizedes előnyben lehetnek a mezőny többi tagjával szemben. Nem tudom, mekkorának tűnik most a tempókülönbség, de Maxnak nem volt oka nyomni, sem pedig a Red Bullnak.”

„El kell ismerni, nagyszerű munkát végeztek. Ezt nem lehet elvitatni, nekünk pedig egyértelműen javulnunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: A Red Bull visszafogja magát, nehogy az FIA beavatkozzon
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!