Friss hírek

Russell a sprintfutamokról: Inkább meg kellene várni, mit hoznak a 2022-es szabályok

A Williams Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, George Russell nincs meggyőződve arról, hogy a száguldó cirkusznak szüksége van a sprintfutamokra. A brit szerint jobb lenne, ha inkább megvárnák, milyen változásokat hoznak a 2022-es szabályok.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, idén három helyszínen, Montrealban, Monzában és Interlagosban is rövid sprintfutamok váltják majd a szombati időmérőt. Ezen futamok eredménye határozza meg aztán a vasárnapi főverseny rajtsorrendjét.

A pontos formátum még kidolgozás alatt van, az ötlet azonban igencsak megosztó F1-es berkekben: vannak, akik támogatják, és vannak olyanok is, akik szerint semmi szükség rá.

Hirdetés
 

Utóbbi csoportba tartozik George Russell is, aki szerint egyszerűen csak meg kellene várni, hogy a 2022-es szabályokkal javuljon a versenyzés milyensége.

„Nem tudom, hogy nektek van-e bármi plusz információtok, én nemigen hallottam még ötleteket a sprintfutamokra vonatkozóan, illetve azt illetően, hogy hogyan működik majd a formátum” – mondta a brit tehetség, hozzátéve, hogy a tavalyi Emilia Romagna Nagydíjon kipróbált kétnapos formátum „jól működött”.

„Azt gondolom, maga az ötlet, hogy keverjük egy kicsit meg a hétvége programját, érdekes lehet. Alapvetően viszont a versenyzésnek kell javulnia a Forma-1-ben, és szerintem ez így is lesz 2022-ben, amikor az autók és a technikai szabályok lehetővé teszik majd a versenyzők számára azt, hogy harcoljanak. Szóval lehetnénk egyszerűen türelmesek.”

Russell mindazonáltal bízik abban, az egyes versenyhétvégék formátumának megváltoztatása kedvez majd csapatának, a Williamsnek, mely tavaly pont nélkül zárta az évet.

„Nem győzött meg túlzottan a dolog. De érdekes lesz, és lehetőségeket kínál majd, amit mi a mostani helyzetünkben szerintem örömmel veszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell a sprintfutamokról: Inkább meg kellene várni, mit hoznak a 2022-es szabályok
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!