Russell: A történtek jól összefoglalják az idei szezonomat - F1VILÁG.HU

Russell: A történtek jól összefoglalják az idei szezonomat

A győzelemért harcolhatott az utolsó körig, végül azonban pont nélkül távozik Szingapúrból a Mercedes Forma-1-es csapatának ifjú titánja, George Russell.

A Mercedes versenyzője a 2. helyről vágott neki a szingapúri versenynek, és csapattársához, Lewis Hamiltonhoz hasonlóan egy bátor stratégiai döntéssel igyekezett harcba szállni a futam utolsó szakaszában, miután mindketten a bokszba hajtottak friss közepes keverékű abroncsokért.

A két ezüstnyíl hamar utolérte a versenyt vezető Carlos Sainzot, illetve Lando Norrist, a Ferrari spanyolja azonban nagyon taktikusan vezetett, folyamatosan DRS-lehetőséget biztosítva egykori csapattársának. Russell így végül nem tudott előzni, és úgy tűnt, a dobogó legalsó fokára állhat majd fel – a futam utolsó körében azonban hibázott és a gumifalnak csapódott.

„Hogy őszinte legyek, nem találom a szavakat” – mondta szemmel látható csalódottsággal a Mercedes ifjú versenyzője. „Szerintem fél autónyira lettünk volna a futamgyőzelemtől, ha meg tudom előzni Landót, amikor kínálkozott az az egy lehetőség. Carlos óriási munkát végzett, diktálta a tempót, DRS-t adott Landónak. És aztán az az utolsó kör… Nem is tudom, mi a pokol történt ott… Talán a koncentráció hiánya, talán a frusztráció amiatt, hogy elszalasztottuk azt az egyetlen lehetőséget.”

„Ez az 1-2 cm-es hiba beárnyékolja az egész hétvégénket, ami egy lenyűgöző hétvége lehetett volna. A csapat fantasztikusan dolgozott, az autó nagyszerű volt, a stratégia is elképesztő volt, agresszívek voltunk, bátrak. És nagyon izgatott voltam. Nagyon izgalmas verseny volt, és szívszorító most itt állni pont nélkül. A történtek határozottan összefoglalják az idei szezonomat. Viszont egyértelműen vannak pozitívumok, amiket magunkkal vihetünk.”

Russell hozzátette, szerinte rendkívül jól döntöttek azzal, hogy a győzelem érdekében taktikát váltottak.

„Abszolút megérte, szívesen bevállaltam 1-2 pozíciót, ha csak egy fél esélyem is van a győzelemre. Tudtuk, hogy ugyanolyan stratégiával nem fogjuk tudni megelőzni Carlost. Bátrak voltunk, sikerült vigyázni a gumikra, miközben zárkóztam fel. Tudtam, hogy a lehető legjobb állapotú abroncsokra lesz szükségem az utolsó 5 körre. Kihívás volt, mert Lewis is ott loholt mögöttem, és keményebben nyomta, mint én. Nagy kár azért az 1-2 cm-es hibáért, az egész hétvége ment a kukába. Elnézést kérek a csapattól, mert ennél többet érdemeltek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!