Russell: A versenytempó? Totális kérdőjel! - F1VILÁG.HU

Russell: A versenytempó? Totális kérdőjel!

HIRDETÉS
„Totális kérdőjel” a Mercedes versenytempója a Forma-1-es Magyar Nagydíjon George Russell szerint, a brit pilóta mégis azt mondja, küzdeni fog a győzelemért a ma délutáni versenyen.
2022 Hungary Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images George Russell

Russell meglepetésszerű rajtelsőséget szerzett a hungaroringi időmérő edzésen, szombaton, maga mögé utasítva a Ferrarikat, akik a pénteki szabadedzéseken még kiemelkedő teljesítményre voltak képesek.

A Mercedes eközben végigszenvedte a nyitónapot, a szombati időmérőre viszont sikerült jó iránya terelni a W13-as kódjelű versenygépet, így Russell mondhatni erőből szerezte meg a pole-t a kvalifikáción. Az ugyanakkor óriási kérdés, hogy a Mercedes milyen versenytempót tud majd produkálni a délutáni futamon.

„Totális kérdőjel” – reagált a brit pilóta, amikor arról kérdezték, mit tud mondani a várható versenytempóról azok után, hogy pénteken rengeteget küszködtek, szombaton pedig nem tudtak száraz pályán készülni a versenyre. „Péntek óta teljesen a feje tetejére állítottuk az autót. A körülmények változnak, és sokkal hűvösebb lesz vasárnap.”

„A sok üzemanyagos tempónk talán soha nem volt még olyan rossz, mint pénteken, a Ferrari pedig kiemelkedőnek tűnt. Momentán futunk az eredmény után, de harcolni fogunk a versenyen. A győzelem az, amit célul tűzünk ki.”

Arra a kérdésre, hogy a pénteki küszködés után arra fókuszáltak-e, hogy megfelelő tartományban tudják működtetni a gumikat, vagy inkább a versenytempóra helyezték a hangsúlyt, Russell így felelt: „Inkább az általános filozófiáról értekeztünk. És hogy jó irányba megyünk-e csapatként.”

„Faragtunk a hátrányunkból, de nyilván katasztrofális volt a péntekünk. Úgy gondoljuk, hogy több oka is volt ennek, emiatt volt jóval egy másodperc felett a hátrányunk. És lehet, hogy most erőből lett meg az első hely – de nyilván Maxnak volt egy kis gondja, szóval ki tudja? Viszont határozottan fordítani tudtunk.”

„Lépésről lépésre haladunk. Jól kell eljönni a rajtnál, aztán jó első etapra lesz szükség. Ki tudja, hogy egy, két, vagy három kerékcserés verseny lesz-e? A pénteken látottak alapján három is lehet, de a várható körülményeket látva lehet, hogy csak egy. De azt tudjuk, hogy általában jobb a versenytempónk, mint az időmérős teljesítményünk. Ha így lesz ezen a hétvégén is, az sokkoló lesz számomra! Szerintem ma 100 százalékig kihegyeztünk mindent, minden egyes ezredmásodpercet kihoztunk belőle!”

„Nem tervezünk védekezni, csupán megyünk a naplementébe! De tudom, hogy a körülöttem lévő srácok, és Max sem fogja megkönnyíteni a dolgom. Ez egy olyan pálya, ahol fontos a jó időmérő, ez nem kérdés. Ám ha jó az autód versenytempója, az többet ér, mint egy jó időmérős autó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!