Friss hírek

Russell a versenyzők egészsége miatt aggódik

Hosszú távon nem fenntartható az idei Forma-1-es versenyautók pattogása – ezt nyilatkozta az F1Világ.hu-nak a Mercedes versenyzője, George Russell, aki hétvégén, Imolában nagyon megszenvedte versenyautójának „delfinező” mozgását.

A 2022-es szabályváltozások egyik nem várt hozadéka a versenyautók túlzott mértékű pattogása, azaz a „delfinezés”, mely egyes csapatokat kevésbé, másokat súlyosabb mértékben hátráltat. Utóbbiak közé tartozik a Mercedes is, mely továbbra is keresi a megoldást, hogy végre megszabaduljon a jelenségtől. George Russell korábban úgy nyilatkozott, ha sikerülne kigyógyítaniuk az autót a pattogásból, a problémáik jelentős része megoldódna.

A brit pilóta a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon a 4. helyen ért célba az alapvetően nehezen kezelhető Mercedesszel, lapunk pedig a futam után arra volt kíváncsi, mennyire más boldogulni a német istálló idei autójával, mint a Williams tavalyi versenygépével.

Hirdetés
 

„Más vezetni. Ha az autó és a gumik is megfelelő tartományban vannak, akkor nagyon jó érzés vezetni – leszámítva a pattogást. De a pattogás sokat elvesz belőle. Ez a legextrémebb, amivel valaha tapasztaltam, nagyon remélem, hogy sikerül rá megoldást találnunk” – mondta a brit versenyző az F1Világ.hu kérdésére Imolában, hozzátéve: a „delfinezés” véleménye szerint biztonsági kérdéseket is felvet.

„Remélem, hogy minden csapat, mely küszködik ezzel a pattogással, megoldást talál, mert a versenyzők szempontjából nem fenntartható. Ez volt az első hétvége, hogy nagyon szenvedtem a hátammal, és már-már mellkasi fájdalmaim is voltak a „delfinezés” mértéke miatt. De egyszerűen erre van szükség ahhoz, hogy a lehető legjobb köridőt hozzuk ki az autóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!