Russell a Williams autójában tanult meg igazán küzdeni - F1VILÁG.HU

Russell a Williams autójában tanult meg igazán küzdeni

HIRDETÉS
George Russell tavaly látványosan mutatkozott be a Mercedes Forma-1-es istállójánál. Rögtön az első évében legyőzte Lewis Hamiltont, amiben Andrew Shovlin szakember szerint a Williamsnél szerzett tapasztalatai is a segítségére voltak.
2022 Brazilian Grand Prix 2022, Sonntag - LAT Images George Russell

Lehengerlő szezont teljesített 2022-ben George Russell, aki csapattársával, Lewis Hamiltonnal ellentétben pole-pozíciót és futamgyőzelmet is szerzett a Mercedes gyakran szenvedő tavalyi autójával. A német istálló korábbi stratégiai vezetője, James Vowles elárulta, szerinte Russell a Williamsnél eltöltött három éve alatt szerzett olyan tapasztalatokat, amelyek segítségére voltak a Mercedesnél. Bár ezt nem mondta ki, de az alábbiak alapján némi hasonlóságot érez a Williams sereghajtó autói és a Mercedes 2022-es konstrukciója között.

„Lewis és George útjai egészen eltérőek. Lewis nagyon gyorsan hozzászokik az autójához, ha tudja, hogy bármelyik versenyhétvégén képes futamot nyerni. A Williamstől érkező George olyan tapasztalatokkal rendelkezett, amelyek megfelelő alapnak bizonyultak a [2022-ben használt] autónk kezeléséhez. Azt hiszem, George abban bízott, hogy az élményei eltérnek majd a korábban tapasztaltaktól, mindenesetre nagyon jól kezelte az elé táruló kihívást. Az év elején Lewishoz képest könnyebben alkalmazkodott a helyzethez” – magyarázta Vowles, aki örömmel figyelte, ahogy a két pilóta az egyéni érdekeit félretéve már a szezon elején azon dolgozott, hogy kihúzza a csávából a Mercedest.

„Nagyszerű volt látni, hogy a csapat érdekében rögtön az elején összefogtak. Ez az érettség teszi lehetővé azt, hogy lerövidítsük az időt, ami a visszatéréshez szükséges” – dicsérte a Mercedes pilótapárosát Vowles, aki idén már a Williams vezetéséért felel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!