Friss hírek

Russell: A Williamsnél fogok versenyezni 2021-ben

George Russell azt mondja, teljesen bizonyos, hogy 2021-ben még a Williams színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben, hiába nyújtott remek teljesítményt a múlt hétvégi Szahír Nagydíjon Lewis Hamilton helyetteseként a Mercedesnél.

Russell a koronavírusos Hamilton helyett ugrott be Bahreinben, az időmérőn Valtteri Bottastól alig lemaradva végzett a 2. helyen, a futamon pedig magabiztosan robogott a győzelem felé, mígnem a Mercedes el nem rontotta a versenyzők kerékcseréjét egy rádióprobléma miatt.

Egyelőre nem tudni, hogy Russell a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a Mercedes, vagy a Williams autóját vezeti-e, hiszen nincs még döntés arról, hogy Hamilton bevethető állapotban lesz-e.

Russell a csütörtöki médianapon a Mercedes versenyzőjeként vett jelen a kötelező sajtótájékoztatóján, ahol természetesen a jövőjével kapcsolatos pletykákról is kérdezték. Szóba került így az is, van-e esély arra, hogy már 2021-ben átveszi Valtteri Bottas helyét a Mercedesnél.

Russell a szahíri verseny után azt mondta, reméli, okoz némi fejfájást a Mercedes vezetőségének akár a jövő évi felállás kapcsán is, ma azonban azt mondta, ezeket csak a „pillanat hevében” nyilatkozta, és a Williams színeiben áll rajthoz az F1-ben jövőre.

„Alapvetően szerződésem van, és a Williams versenyzője vagyok 2021-re” – mondta a brit tehetség.

„A menedzsmentem viszont a Mercedes. Még 2016-ban írtam alá velük egy szerződést, ők a menedzsereim. Befektettek a pályafutásomba, bíznak bennem, és ez rengeteget jelent nekem. Elkötelezett vagyok a Mercedes mellett, szóval örülök ennek.”

Russell azt mondta, továbbra sem tudja, hogy vezetheti-e újra a Mercedes autóját ezen a hétvégén.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom. Még várjuk Lewis teszteredményét. Jelenleg úgy készülünk, ahogy terveztük, ha pedig Lewis eredménye negatív lesz, ő ül az autóba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!