Russell: Az idei autó már nem „harap meg” minden kanyarban - F1VILÁG.HU

Russell: Az idei autó már nem „harap meg” minden kanyarban

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es versenyzője, George Russell nagyon örül annak, hogy az előszezoni teszteken látottak alapján megszabadultak versenyautójuk negatív tulajdonságaitól.
2024 Bahrain Test, Day 1 - LAT Images George Russell

A német istálló egy jelentősen áttervezett autót mutatott be a 2024-es idényre, melynek tesztelését meg is kezdte ezen a héten, Bahreinben. A W15-össel kapcsolatban a versenyzők igazán elégedetten nyilatkoztak, Lewis Hamilton és George Russell is azon a véleményen van, hogy sikerült jelentős előrelépéseket tenniük.

Russell Bahreinben újságírói kérdésre beszélt arról, tavaly mi okozta számukra a legtöbb problémát versenyzőként.

„A tavalyi autót nagy kihívás volt vezetni, Lewisnak és nekem sem volt önbizalmam benne, és olyan érzés volt, mintha minden egyes kanyarban meg akarna harapni, mivel nem tudtuk támadni a középgyors és tempós kanyarokat anélkül, hogy a hátulja ki ne tört volna” — magyarázta a brit pilóta. „Úgy érzem, remek előrelépést tettünk az autó következetessége terén, jobban tudunk támaszkodni rá, mint korábban.”

„Nagy figyelmet fordítottunk erre az év során, sok hibát láttunk a W14-esben, a csapat pedig nagyszerű munkát végzett ezek kijavításában. Most kaptunk egy autót mechanikailag, amire az aerodinamikusok építeni tudnak, fel tudják építeni a leszorítóerejét. Korábban bármit is csináltak aerodinamikailag, voltak alapvető problémák, melyek megértése eltartott egy ideig.”

Russell azt mondja, most azon kell dolgozniuk, hogy a jó alapokról elindulva növeljék az autó leszorítóerejét.

„Szeretnék több leszorítóerőt — amikor az autót kellemes vezetni, és nincs annyira lemaradva a tempót tekintve, egyszerűen csak leszorítóerőt kell találni a megfelelő helyeken. Szeretnénk, hogy az autó a lehető legalacsonyabban legyen, de túl alacsonyra nem lehet engedni, máskülönben leér az alja, vagy pattog — ez a probléma még ott van a háttérben egyes csapatoknál.”

„Nem kerül sokba megtalálni az optimális pontot, és sok teljesítményt találni — és remélhetőleg a Red Bull már megtalálta ezt az optimumot, mi pedig közelíteni tudunk hozzájuk. De sok kemény munkára lesz szükség ehhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Az idei autó már nem „harap meg” minden kanyarban
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!