Russell: Az imolai fejlesztések sem fogják megváltani a világot - F1VILÁG.HU

Russell: Az imolai fejlesztések sem fogják megváltani a világot

Egy remek versenyt követően a 4. helyen ért célba a vasárnapi Miami Nagydíjon George Russell. A brit pilóta ugyan elégedett, de pontosan tudja, rengeteg munka vár még rájuk, ha közelebb akarnak kerülni a Red Bullhoz.

A Mercedesnek nem volt egyszerű hétvégéje Miamiban, ám végül egészen tisztességes eredményt értek el a versenyzők: Russell 4. helye mellett Lewis Hamilton egy 6. pozícióval zárt, pedig a mezőny közepéről rajtolt. Russell a verseny után arról beszélt, remek csatát vívott Carlos Sainzcal, és örül annak, hogy végül sok pontot tudott gyűjteni a Mercedesnek.

„Igazán kielégítő versenyem volt. Az időmérő kihívásai után egy szokványosabb napunk volt” – mondta a fiatal pilóta. „Az, hogy a 4. helyen végeztünk, és a Ferrarik előtt értünk célba, az elérhető maximum volt számunkra.”

 

„A Carlosszal megvívott csata igazán élvezetes volt. Végrehajtottam egy remek manővert, amihez nagy elkötelezettség kellett, mivel a pálya az ideális íven kívül nagyon koszos volt. Köszönöm Lewisnak, hogy elengedett, lehetővé téve, hogy folytassam a versenyemet, mivel ma más harcot vívtunk meg. Nagyon jó a kapcsolatunk, és csak a legjobbat akarjuk a csapatnak. Ezért dolgozunk.”

A Mercedes a két hét múlva esedékes Emilia-Romagna Nagydíjra több fejlesztéssel érkezik majd, ám Russell pontosan tudja, ezektől még nem lesznek rögtön nyerő pozícióban.

„Tudjuk, hogy állunk jelenleg, az autót pedig még mindig kihívás vezetni. Reméljük, hogy Imolában lesz néhány újításunk, amik nem fogják megváltani a világot, de remélhetőleg megteszünk egy lépést a helyes irányba. A vasárnapi pozitívumok ellenére tudjuk, hogy rengeteg a tennivaló, és jelentős fejlődést kell elérnünk, hogy csökkentsük a hátrányunkat a Red Bullhoz képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Az imolai fejlesztések sem fogják megváltani a világot
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!