Russell azt mondja, muszáj lesz gyorsulniuk az időmérőre - F1VILÁG.HU

Russell azt mondja, muszáj lesz gyorsulniuk az időmérőre

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzője, George Russell azt mondja, elégedett a pénteki edzésnapon nyújtott versenytempóval, az időmérős teljesítményen azonban még javítaniuk kell holnapra. A brit pilóta még nem tud pontos választ adni arra, hogy mennyire váltak be a csapat új fejlesztései.
2022 Monaco Grand Prix, Friday - Steve Etherington George Russell, M4 Sport

A fiatal pilóta a 4. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Francia Nagydíj második szabadedzését, csapata, a Mercedes pedig több új fejlesztést is pályára vitt annak reményében, hogy sikerül közelebb kerülniük a két élcsapathoz, a Red Bullhoz és a Ferrarihoz.

Russell alapvetően elégedett a pénteki munkával, ám úgy érzi, dolgozniuk kell még azért, hogy a szombati időmérőn közvetlenül a topcsapatok mögött végezzenek.

„Sok mindenen kell átrágnunk magunkat. Azt gondolom, a hosszú etapos tempónk talán jobb volt, mint a kevés üzemanyagos teljesítmény, szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy optimalizáljuk ezt szombatra, hogy ne legyenek középmezőnybeli autók köztünk és a vezető négyes között. Aztán majd meglátjuk, hogyan alakul a vasárnap” – mondta a brit pilóta, majd kitért a franciaországi hőségre, illetve a gumikezeléssel kapcsolatban felmerült esetleges gondokra is. „Azt gondolom, a Ferrari talán jobban küszködött, mint mi, Max [Verstappen] nagyon gyorsnak tűnt, mint mindig, szóval van tennivalónk. A gumikezelést tekintve egyes csapatok talán jobban szenvedtek, nálunk viszonylag rendben volt a dolog, de nyilván hiányzott némi tempó.

Arra a kérdésre, hogy hogyan értékelné a Mercedes legújabb fejlesztéseit, és sikerült-e közelebb kerülniük a Red Bullhoz és a Ferrarihoz, Russell így felelt: „Még meg kell néznem a pontos adatokat. Szerintünk igen, de mindenki javít az autóján, folyamatos fejlesztéseket hoz minden csapat, és az egész mezőny előrébb lép. Szóval még ha sikerül is időt nyernünk, az ellenfeleink is gyorsulnak, szóval néha nem olyan könnyű látni ezt.”

A Mercedes pilótáját az edzésnap végén arról is megkérdezték, lát-e esélyt arra, hogy a német istálló a győzelemért harcolhat majd a Francia Nagydíjon.

„Talán egy kicsit jobban le voltunk maradva ma, mint reméltük. Lesz munka ma este a gyárban, de soha ne mondd, hogy soha!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!