Russell Belgiumban nem sokat vár a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Russell Belgiumban nem sokat vár a Mercedestől

HIRDETÉS
Nehezen kezdődött a Mercedes Forma-1-es istállója számára a Belga Nagydíj, ahol az esős körülmények között George Russell egyáltalán nem találta az összhangot az autójával. Szerinte számukra nem ez lesz az év versenye.
2022 Hungary Grand Prix, Friday - Steve Etherington George Russell

Küzdelmes versenyhétvége várhat a Mercedes F1-es csapatára, ha nem változnak a körülmények a belgiumi Spa-Francorchamps-ban. Az Ardennek erdei között fekvő pálya híres a változékony, csapadékos időjárásáról, amit a Forma-1-es mezőny idén rögtön a pénteki napon megtapasztalhatott.

Mindkét hatvanperces szabadedzés nyirkos időben zajlott, ami alaposan feladta a leckét George Russellék számára. A fiatal brit egy negyedik és egy nyolcadik helyezést zsebelt be, ám hátránya a második szabadedzésen már 1,5 másodpercre rúgott, ami természetesen nem töltötte el elégedettséggel. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, a Mercedesnél idén már „egészen megszokta a nehéz pénteki napokat”. Úgy véli, a küzdelmeiket az alacsony hőmérséklet okozta.

„A gumik felmelegítésével idén nagyon sokat küszködünk. Minden egyes keverékkel szenvedtem, szóval az ilyen körülmények között nyújtott teljesítményünkön dolgoznunk kell. Azonban tudom, hogy a megfelelő tartományba kerülve óriási teljesítményre tehetünk szert, ami optimizmusra ad okot. A Maxhoz és a Ferrarikhoz mért hátrányunk viszont igazán extravagáns” – használt egy furcsa jelzőt a helyzet leírására.

Russell hozzátette, az optimizmus ellenére arra nem számít, hogy a Magyar Nagydíjon tapasztalt teljesítményt át tudták menteni Belgiumra. Ott mindkét Mercedes felállhatott a dobogóra.

„Szerintem semmi nem garantálja, hogy arra a teljesítményre itt is rátaláljunk. Mindenesetre kőkeményen fogunk dolgozni az éjszaka folyamán. Holnap egészen más körülmények várnak ránk, szóval meglátjuk, mi lesz” – tekintett előre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!