Russell bizakodóan várja a szabályok belgiumi szigorítását - F1VILÁG.HU

Russell bizakodóan várja a szabályok belgiumi szigorítását

A Mercedes ifjú versenyzője, George Russell azt reméli, az augusztus végi Belga Nagydíjon életbe lépő, padlólemezekre vonatkozó szigorításoknak köszönhetően a német istálló közelebb tud majd kerülni a Red Bullhoz és a Ferrarihoz.

Annak érdekében, hogy visszaszorítsa a versenyautók pattogó mozgását, azaz az úgynevezett „delfinezést”, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) több intézkedést is bevezet már idén – ezek az augusztus végi Belga Nagydíjon lépnek majd életbe. A sportot irányító testület egyebek mellett meghatároz majd egy határértéket a versenyautók függőleges oszcillációjára vonatkozóan, valamint szigorúbban ellenőrzi majd a padlólemezek hajlékonyságát, hetekkel ezelőtt ugyanis kiderült, több istálló is trükkökhöz folyamodik ezen a téren.

A Mercedes pilótája, George Russell abban bízik, ezek az intézkedések a Mercedes javára válnak majd, ők ugyanis nem folyamodtak trükkökhöz.

„Szerintem nem kérdés, hogy a Ferrari és a Red Bull a szabályok határait feszegette ebből a szempontból, mi viszont tiszteletben tartottuk a regulákat, ahogy azokat bevezették” – mondta a brit pilóta még a Magyar Nagydíj után a Sky Sports F1 televíziónak. „De nincs garancia arra, hogy ennek hála közelebb kerülünk majd. Tudjuk, hogy ha a mi autónkra ez a megoldások felkerülnének, lassabbak lennénk. Nincs garancia tehát, minden autó más, de az biztos, hogy a változások nem fogják segíteni őket.”

Russell beszélt arról is, szerinte beszédes az a fejlődés, amit a Mercedes elért az évad során, és meggyőződése, hogy egyre többször harcolhatnak majd a topcsapatokkal a dobogós eredményekért, és akár a győzelmekért is.

„Max [Verstappen] és a Red Bull vitorláznak. Úgy gondolom, Max és Charles [Leclerc] hasonló szinten vannak jelenleg, de sajnálom Charles-t, mert pazar munkát végez, viszont nagyon balszerencsés volt. Max és a Red Bull viszont hétről hétre szolid teljesítményt nyújt. Láttuk az elmúlt néhány versenyhétvégén is, hogy egyszerűen csak célba viszik az autót, és összeszedik az eredményeket – de nem kérdés, hogy mi is fejlődünk.”

„Csapatként majdhogynem 1 perces hátránnyal zártunk a győzteshez képest a szezon elején, most viszont 10 másodperccel voltunk lemaradva a legutóbbi pár futamon. Ha ezen az úton folytatjuk, határozottan harcban leszünk. Spa érdekes lesz, lesznek változások a szabályokban is, ami talán más csapatokat is közelebb hozhat hozzánk. De azt hiszem, nagyon magabiztosak vagyunk, és hisszük, hogy nagyszerű munkát végzünk, és nem látjuk okát annak, miért ne lehetnénk harcban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!