Russell csak trükközött a rádióüzenetével az Amerikai Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Russell csak trükközött a rádióüzenetével az Amerikai Nagydíjon

George Russell a Forma-1-es felügyelőket akarta megvezetni a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon, amikor Carlos Sainz kiforgatása után úgy fogalmazott a rádióban, a riválisa átvágott előtte.

Rövid futama volt múlt vasárnap Carlos Sainznak, aki a pole-pozícióból indulva az egyes kanyarban kialakult tülekedésben összeakadt George Russell autójával, és a megsérült hűtőrendszere miatt azonnal kiállni kényszerült a versenyből. A felügyelők Russellt találták vétkesnek az esetben, így ötmásodperces időbüntetést róttak ki a pilótára, aki ennek ellenére az ötödik helyen ért célba.

Mint arra most fényt derített, a pillanat hevében Russell azzal próbálta hárítani a felelősséget, hogy a rádióban úgy fogalmazott, Sainz „átvágott előttem”. Szerinte ilyen a versenyzői mentalitás.

„Az autóban ülve mindig az elérhető legjobb eredményre törekszünk attól függetlenül, épp mi történt. Mindig megpróbáljuk megvédeni az álláspontunkat. Az esetet utólag visszanézve talán megváltozik a nézőpontunk, de az enyém nem változott. Tudtam, hogy én voltam a vétkes, de nem fogok az FIA döntése előtt olyat mondani, hogy annyira sajnálom, az én hibám volt, adjatok egy jó nagy büntetést. Ilyen a versenyzői mentalitás. A büntetés kiosztása után jöhetett a bocsánatkérés.”

Russell jelenleg 2018 ponttal a világbajnoki tabella negyedik helyét foglalja el. Közvetlenül üldözője pont Sainz, aki 16 pont hátránnyal követi a britet. Russell a Mexikói Nagydíjon igyekszik megtalálni a korábbi önmagát, az utóbbi néhány versenyen ugyanis úgy érezte, szinten alul teljesített.

„Arra koncentrálok, hogy ismét felvegyek egy jó ritmust. A szezon elején annyira kiegyensúlyozott volt a teljesítményünk. Minden egyes kifutás jó eredménnyel zárult, legyen szó időmérőről vagy futamról. Minden annyira simán zajlott. Az utóbbi három futam viszont különböző okok miatt nem sikerült jól, erről én tehetek. Jobban kellene arra koncentrálnom, hogy sima versenyeim legyenek, így remélhetőleg a világbajnokság magától elrendeződik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!