Russell csendben ismét dobogóra állt a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Russell csendben ismét dobogóra állt a Mercedesszel

HIRDETÉS
Látványtalan, ám annál eredményesebb futamot teljesített a Forma-1-es Olasz Nagydíjon George Russell, aki idén immár hetedik alkalommal végzett az első háromban a lesajnált Mercedesszel.
2022 Italian Grand Prix 2022, Friday - LAT Images George Russell

Sokat panaszkodik a szezon során a Mercedes pilótapárosa a csapat idei autójára, ennek ellenére George Russell egyre feljebb kapaszkodik a Forma-1-es egyéni világbajnokság tabelláján. A fiatal brit pilóta múlt héten Hollandiában a második helyen végzett, most pedig egy látványtalan versenyt teljesítve a harmadik pozíciót szerezte meg Olaszországban. Az autója gyengeségei miatt az éllovas Max Verstappen és Charle Leclerc párosával nem tudta felvenni a versenyt az 53 körös monzai viadalon, ám így 15 ponttal gazdagította a Mercedest.

„Ahogy a rádióban a csapatnak is mondtam: nem számít, hogy gyorsan vagy lassan, de sorra szerezzünk a dobogós helyezéseket. Sajnos ezen a hétvégén nem azt a szintet hoztuk, amit csapatként szerettünk volna, de az utóbbi három futamon megszerzett két dobogós és egy negyedik helyezés miatt nem bánkódhatunk” – értékelt.

Russell kemény keverékű abroncsokon vágott neki a futamnak, ami a pálya karakterisztikáit elnézve furcsa stratégiának tűnhet. Szerinte azonban szükség volt egy alternatív megoldásra, ha harcban akartak lenni az élmenőkkel.

„Valamit máshogy kellett csinálnunk, ha Charles-szal és Maxszal akartunk csatázni, de sajnos ma túl gyorsak voltak hozzánk képest. Örülök neki, hogy valamit kipróbáltunk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!