Friss hírek

Russell: Csodálatra méltó, mennyire lojális volt a Mercedes Bottasszal

Nagy önbizalommal tölti el a Mercedes Valtteri Bottas felé mutatott lojalitása a csapat újonnan szerződtetett versenyzőjét, George Russellt.

A brit pilóta idén Lewis Hamilton csapattársa lesz majd a Mercedesnél, miután az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottas helyét vehette át.

Bottas 2017-ben érkezett a Mercedeshez, ahol a visszavonult világbajnokot, Nico Rosberget váltotta.

Hirdetés
 

Bottas öt szezont töltött el a csapatnál, és bár Lewis Hamiltont egyszer sem sikerült legyőznie, és voltak gyenge szezonjai, a Mercedes sokáig lojális maradt hozzá.

„Amit nagyon csodálok a Mercedesben és Totóban, hogy mennyire lojálisak” – mondta George Russell a Motor Sport Magazin podcastjében.

„Valtteri kulcsember volt, kulcsszerepet játszott abban, hogy megszerezzék ezeket a világbajnoki címeket az évek során. Sokan mondhatnak negatívumokat, vagy azt, hogy mennyivel lassabb volt Lewis Hamiltonnál.”

„De hihetetlenül fontos részét vette ki ezeknek a sikereknek, ők pedig lojalitással akarták ezt meghálálni. Ha tehát volt egy-két rossz versenye, nem álltak elő azzal, hogy ’köszönjük szépen, viszlát’. Mert ők nem így csinálják. Megadnak minden lehetőséget az embereiknek.”

„Én 23 éves vagyok. Az ő részükről nincs okuk sietni. Hosszú jövő áll előttünk.”

Russell hozzátette, Bottas példája is azt mutatja, számíthat Toto Wolffra és a Mercedes csapatára a következő években.

„Azt gondolom, belém, versenyzőként ugyanolyan bizalmat fektetnek, mint abba a 2000 dolgozóba, akik a Mercedesnél dolgoznak Brackley-ben vagy Brixworth-ben. Ha keményen dolgozom és jól teljesítek, lojalitással hálálják majd meg, és semmiféle aggodalom nincs bennem a munkámmal, vagy a jövőmmel kapcsolatban” – magyarázta a brit versenyző.

„Szóval ez az, amit nagyon csodálok ezekben a srácokban, és kétségkívül egészen másképp csinálják a dolgokat, mint más csapatok a mezőnyben. Úgyhogy nagyon hálásnak kell lennem azért, hogy Toto lesz a főnököm.”

„Az a lojalitás, amit Valtteri felé mutatott… Ha teljesítek, ugyanezt kapom én is, illetve mindenki más a csapatban, ha jó munkát végez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!