Russell egy 1. hellyel nyitott a Mercedesnél! - F1VILÁG.HU

Russell egy 1. hellyel nyitott a Mercedesnél!

HIRDETÉS
Bombaformában kezdett Lewis Hamilton helyetteseként a Williams csapatától kölcsönvett George Russell: a brit tehetség az élen zárta a Szahíri Nagydíj nyitóedzését a Mercedesszel, megelőzve a Red Bull ifjú titánját, Max Verstappent.
2020 Sakhir Grand Prix, Friday – LAT Images George Russell Mercedes

Russell ezen a hétvégén a Mercedes autójával állhat rajthoz a Forma-1-ben, Lewis Hamiltonról ugyanis a hét elején kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal.

A fiatal pilótát a Williamstől kérték kölcsön a németek, az ő helyére pedig Jack Aitkent ültették. A Haas csapatánál is volt egy csere, hiszen a Bahreini Nagydíjon horrorisztikus balesetet szenvedő Romain Grosjean nem tud rajthoz állni ezen a hétvégén: az ő autóját Pietro Fittipaldi kapta.

A Szahíri Nagydíj első szabadedzésén George Russell volt a leggyorsabb: a Mercedes juniorpilótája 54,546 másodperces idővel zárt az élen, közel 2 tizedmásodperccel megelőzve Max Verstappent.

A 3. pozícióban Alexander Albon végzett a másik Red Bull-lal, míg Valtteri Bottas csak a 4. pozícióban kezdett.

Remek formában nyitották a második bahreini hétvégét az AlphaTauri pilótái: Daniil Kvyat az 5., Pierre Gasly a 6. legjobb időt autózta. A top 10-ben a két Ferrari, valamint a két Renault zárt még. Sebastian Vettel a 8., Charles Leclerc pedig a 10. lett.

Visszafogottan kezdtek viszont a Racing Pointok, illetve a McLarenek: Lance Stroll és Sergio Perez a 11. és 12. helyen zártak, megelőzve Carlos Sainzot, míg Lando Norris csupán a 16. pozícióban fejezte be a nyitóedzést.

A Grosjean helyére beugró Pietro Fittipaldi 19. lett, míg Jack Aitken a 20. pozícióban végzett a Williamsszel.

A Forma-1-es Szahíri Nagydíj programja magyar idő szerint 18:30-kor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!