Friss hírek

Russell „egy kicsit irigy” F1-es barátaira

A Williams ifjú versenyzője, George Russell azt mondja, nem tehet róla, de „egy kicsit irigy” barátaira, akik közül sokan már versenyképes autóban folytathatják szereplésüket a Forma-1-ben.

Russell a Mercedes juniorversenyzőjeként a Williams színeiben mutatkozott be tavaly a Forma-1-ben, és bár reményei szerint egy napon majd a gyári csapat pilótája lesz, idén még az elmúlt években sereghajtónak számító brit istállónál folytatja.

Eközben azon a tehetséges fiatalok közül, akikkel már gyerekkorától kezdve együtt versenyzett, egyre többen ülnek át topcsapatok autóiba: Charles Leclerc, Lando Norris, Max Verstappen, Alex Albon és Carlos Sainz is topcsapatoknál bizonyíthat.

„Mindannyian fiatalok vagyunk, eredményes karrierre vágyunk, versenyekre és győzelmekre itt és most” – mondta Russell a Sky Sports F1-nek nyilatkozva.

„Ott van Nico Rosberg is. Nem tudom, hány éves volt, amikor először győzött, hány évet húzott le az F1-ben, de ha elvégezzük a dolgunkat és jól teljesítünk, mindannyian megkapjuk az esélyünket.”

„Ez minden, amit tehetek. Látni azt, hogy a haverjaim vb-címre esélyes autókban ülnek… Nyilván egy kicsit irigy vagyok, hiszen én is ott akarok harcolni! Mindazonáltal tudom, hogyha jól teljesítek, és teszem a dolgom legjobb képességeim szerint, akkor eljön az én időm – akár jövőre, akár 2 év múlva, akár 5 vagy 10 év múlva. Ez kell jönnie.”

A brit versenyző elárulta, barátai révén nagyjából képben volt az elmúlt időszakban, hogy mi történik a színfalak mögött.

„Néhány dolgot talán tudtam előre! Egy kicsit meglepett, hogy mivel kezdődött, de abszolút van értelme. Az olyan csapatoknak, mint a Ferrari, muszáj odafigyelniük a jövőjükre, Charles és Carlos pedig jó eséllyel a versenyzőpárosuk maradhat a következő öt, hat, vagy hét évre.”

„Azt gondolom, egy szervezeten belül stabilitásra van szükség. Két ilyen megaversenyző egymás mellett, akárcsak Lando és Danny… Hogy őszinte legyek, szerintem ez nagyszerű! A rajongók számára is jó, hogy összekeverednek a dolgok, és persze jó a médiának is, hiszen imádják!”

„És természetesen az F1 fiataljainak is remek dolog ez: a Ferrarinál ott van két fiatal, a Red Bullnál kettő, és ott van Lando a McLarennél.”

Russell szerint Norris csak profitál majd abból, hogy egy olyan rutinos versenyzőt kap maga mellé, mint Daniel Ricciardo.

„Az, hogy Daniel a McLarenhez megy, jól jön majd Landónak. Azzal, hogy egy ilyen erős csapattársat kap maga mellé, szerintem ez egy win-win szituáció, tehát neki is nagyszerű. És izgalmas a sport szempontjából is.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!