Friss hírek

Russell elárulta, hogyan dorgálta meg őt Wolff az imolai baleset után

A jelenleg a Williams színeiben versenyző, ám a Mercedes Forma-1-es ülésére pályázó George Russell elárulta, alaposan megdorgálta őt Toto Wolff az Emilia-Romagna Nagydíjon történt incidens miatt. A fiatal pilóta viszont tudja, mindez az ő érdekében történt, és már nem is beszélnek az esetről.

Russell az imolai versenyen a Mercedes pilótájával, Valtteri Bottasszal ütközött össze, a baleset után pedig élesen bírálta a finn pilótát. A versenybírók versenybalesetnek minősítették a történteket, Russell pedig később közösségi oldalain kért elnézést kirohanása miatt.

A brit pilóta nem sokkal később már arról beszélt, pontosan tudja, helytelenül cselekedett, hiszen Bottas lényegében a csapattársának számít, és csak egy biztonságos manőverbe lett volna szabad belemennie.

Hirdetés
 

A Williams pilótája azt mondja, kapott egyfajta fejmosást Toto Wolfftól, de szó sincs arról, hogy megromlott volna a viszonyuk, sőt!

„A kapcsolatom csak fejlődött Totóval az imolai incidens óta” – mondta a fiatal pilóta.

„Szigorú szeretet volt. De végső soron az abszolút maximumot szeretné kihozni belőlem, vagyis azt, amit úgy gondol, hogy el tudom érni.”

„Azt gondolom, mentálisan elég erős vagyok ahhoz, hogy megbirkózzak ezekkel a dolgokkal, reflektáljak rájuk, és megerősödve térjek vissza.”

„Nyilván dúltak az érzelmek… minden oldalról. De mindenkivel őszinte a kapcsolatom. A Williamsnél mindenkivel, a Mercedes számos kulcsemberével is, akikkel azóta beszéltem. Jobb, mint valaha.”

„Azt gondolom, gyakran a nehéz pillanatok viszik közelebb egymáshoz az embereket.”

Russell elárulta, az imolai verseny után együtt repültek haza Wolff-fal Olaszországból, és csatlakozott hozzájuk a Mercedes technikai igazgatójával, James Allison is.

„Egy remek beszélgetésünk volt a történtekkel kapcsolatban” – mondta a Williams pilótája.

„Este, illetve másnap reggel pedig volt lehetőség reflektálni rá. És hogy őszinte legyek, egész héten. De amint hazaértem vasárnap este, már tudtam, hogy mit csináltam rosszul. És az nem feltétlenül az ütközés volt. Nem az ütközés miatt voltak csalódottak – habár persze az sem volt ideális.”

„De azt gondolom, az azt követő események nem az én mércémnek megfelelőek voltak. És ahogy utána is elmondtam, ha egy csapattárssal harcolsz, az előzésnek biztonságosnak kell lennie. És abban a pillanatban nem igazán fogtam fel, hogy effektíve egy csapattársam ellen harcolok.”

„A Mercedes a családom, a Williams a családom. Lewis és Valtteri pedig a csapattársaim, ahogy Nicholas [Latifi] is. Ha Nicholas lett volna az adott szituációban, vélhetően elemeltem volna a lábam, és utána beszélgettem volna vele. De ha egy másik ellenfélről lett volna szó – mint ahogy Valtterire tekintettem –, belementem volna a manőverbe. Mert tudtam, hogy egy olyan lehetőség volt, ami pontot érhet.”

„Mögöttem Kimi [Räikkönen] volt, aki – ha nem mentem volna bele az előzésbe – talán megelőzött volna, és megszerezte volna a 10. helyet. De végső soron elfogadhatatlan összeütközni egy csapattárssal.”

„De semmiféle probléma nincs a Mercedesszel és Totóval, heti szinten beszélünk. Az eset már nem is kerül szóba, magunk mögött hagytuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!