Russell elárulta, hogyan került egy e-mail segítségével a Mercedes F1-es csapatához - F1VILÁG.HU

Russell elárulta, hogyan került egy e-mail segítségével a Mercedes F1-es csapatához

HIRDETÉS
Lenyűgöző történetet osztott meg a Mercedes-főnök Toto Wolff-fal való megismerkedéséről George Russell. A fiatal brit pilóta azt mondja, ha egy héttel korábban küldi el mostani főnökének azt a bizonyos emailt, ma valószínűleg nem lenne a sokszoros világbajnok istálló tagja.
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 05: George Russell of Great Britain and Mercedes looks on during the Formula 1 Las Vegas Grand Prix 2023 launch party on November 05, 2022 on the Las Vegas Strip in Las Vegas, Nevada. (Photo by Alex Bierens de Haan - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

Russell mindössze 16 esztendősen, a brit Forma-4-es bajnokság megnyerése után kereste meg a Mercedes motorsport-igazgatóját. Azt a történetet már jól ismerjük, hogy a fiatal brit lényegében egy PowerPoint-prezentációval győzte meg az osztrák szakembert, most azonban részletesen elárulta azt is, hogyan történt az első kapcsolatfelvétele Toto Wolff-fal.

„16 évesen azt gondoltam, a világ majd az ajtómon kopogtat. Csak abban a bizonyos évben eszméltem fel, hogy nem figyelnek rám, nekem kell odamennem és megkeresnem őket. Kopogtatni kell az ajtajukon” – magyarázta a brit pilóta a High Performance című podcastben. „Mert Toto nem fogja nézni a brit Forma-4-et, és látni George Russellt, aki megnyeri a bajnokságot pár ponttal, majd azt mondani: ’Le kell igazolnunk őt!’.”

„Ha viszont eléjük állok, beszélek velük és megmutatom nekik, ki vagyok én, talán lesz egy lehetőségem. Szóval Abu Dhabiban voltam a Forma-3-as teszten, és sikerült megszereznem az e-mail-címét. Azt gondoltam, ’nincs veszítenivalóm, legrosszabb esetben nem válaszol, és nem veszítek semmit, a legjobb eshetőség pedig az, ha visszaír’.”

„Szóval egyszerűen csak küldtem neki egy emailt, nem akartam túl mélyen belemenni a dolgokba, egyszerűen csak leírtam, hogy ’George vagyok, és nagyszerű lenne találkozni, és esetleg beszélni a jövőről’.”

„Akkor jöttem rá, hogy az apró dolgok mennyit számítanak, és fontos, hogy a fogadó fél megfelelő hangulatában legyen. Ha rossz napja van, vagy elfoglalt, és én egy héttel korábban küldöm neki ezt az emailt, ami az Abu Dhabi Nagydíj előtti kedd lett volna, talán látta volna, és figyelmen kívül hagyja. De én az abu dhabi utáni kedden írtam neki, a bajnokságnak már vége volt, megnyugodott, és épp megnyerték a bajnokságot, szóval ez egy lehetőség volt.”

„Este 9 körül írtam neki, ő pedig 15 percen belül válaszolt, és másolatot kapott a személyi asszisztense is. Négy héttel később már az irodájában ültem, nagyon kedves volt, és sok időt szentelt nekem. Úgy fejeztük be a beszélgetést, hogy a Forma-3-ban fogok versenyezni, és azt mondta, ’rajtad tartjuk a szemünket’. A 2015-ös idény végén kezdtünk el újra beszélni – ekkor írtam alá a Mercedesszel.”

Russell végül 2019-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Williams színeiben – ám természetesen már a Mercedes támogatásával –, és 2022-ben lett a német istálló versenyzője. Toto Wolff korábban a német Sky Sport televíziónak idézte fel a Russell-lel való első találkozást.

„Először e-mailben jelentkezett. Írt nekünk, hogy megnyerte a brit nemzeti gokartbajnokságot, most pedig megnyerte a brit Forma-4-et” – magyarázta a Mercedes csapatfőnöke, aki, mint az már fentebb kiderült, beszélgetésre invitálta Russellt. „Mindig szupernek tartom, amikor fiatalemberek kopogtatnak be hozzám. Ő teljesen egyedül érkezett, egy fekete öltönyben, fekete nyakkendővel. Szerintem az elsőáldozós öltönye volt, mert elég szűk volt rajta.”

Russell – mint az közismert – egy PowerPoint-prezentációt is magával vitt, erről Wolff azt mondta: „Ebben felsorolta az összes okot, hogy miért lehet sikeres Mercedes-pilóta egy napon. Nagyon jól összerakta. Előbb az önéletrajza volt benne, a tapasztalatai. Majd volt egy oldal ’Az erősségeim’ címmel, aztán egy másik ’A gyengeségeim’ címmel. A következőn pedig az állt, hogyan javítana a gyengeségein, és miképp kívánja fejleszteni az erősségeit. Aztán következett egy karrierterv, célként pedig a Forma-1-et jelölte meg, illetve azt, hogy a Mercedesnél kíván versenyezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!