Friss hírek

Russell elárulta, mi volt a leghasznosabb lecke a Mercedesnél

A Williams versenyzője, George Russell azt mondja, az egyik legfontosabb dolog, amit megtanult, amikor Lewis Hamiltont helyettesítette a Mercedesnél, hogy alkalmazkodónak kell lennie, bármilyen lehetőség is áll előtte.

A fiatal brit pilóta nagy esélyt kapott a Szahíri Nagydíjon, a koronavírusos Lewis Hamilton Mercedesét vezethette ugyanis.

Russell remekül helytállt, a győzelemre is esélye volt, végül azonban elpártolt mellőle a szerencse. A fiatal tehetség a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon már újra a Williams autóját vezette, elmondása szerint pedig a Mercedestől kapott lehetőségből is volt mit tanulnia.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, amit leginkább megtanultam, hogy alkalmazkodónak kell lennem” – mondta a brit tehetség. „Az a fajta vezetési stílus, amit a Williamsnél alkalmaztam, valójában ártott nekem egy kicsit a Mercedesnél.”

„Szóval, amikor visszatértem a Williamshez és próbáltam alkalmazni néhány dolgot, ami azon a bahreini versenyxen csináltam, a Williams egyszerűen nem működött. És ez mondhatni megerősítette számomra, hogy nyitottnak kell lennem, és alkalmazkodnom kell, bármilyen autót is adnak nekem.”

„Ha tehát valaki így vezet egy Mercedesszel, az nem jelenti azt, hogy ugyanígy tud vezetni egy Williamsben, és persze ez fordítva is igaz.”

Russel remek bahreini formája természetesen a Mercedest is lenyűgözte, és jó esély van arra, hogy a brit pilóta 2022-ben lehetőséget kap majd a német istállónál. Valtteri Bottas jelenlegi szerződése az idei év végén jár le, mint ahogy Russellé is a Williamsnél.

Arra a kérdésre, hogy szerinte mit kellene tennie 2021-ben ahhoz, hogy kiérdemelje a Mercedes ülését, a fiatal tehetség így felelt: „Szerintem folytatnom kell ezt a formát, és csapaton belül, illetve kifelé is ezt a pozitív attitűdöt kell mutatnom.”

„Nem szabad, hogy frusztráljon a gyenge teljesítmény, meg kell próbálnom továbbra is előrelendíteni a Williamst. Azt gondolom, a Mercedes hisz bennem, lehetőséget adtak nekem, és mindig mögöttem álltak.”

„Most az én felelősségem, hogy ugyanaz maradjak, és ne változzak meg az év során bizonyos körülmények miatt, hogy aztán olyasvalakivé váljak, aki nem vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!