Friss hírek

Russell elárulta, mit mondott Bottasnak az ütközés után

George Russell (GBR) Williams Racing FW43B.
Emilia Romagna Grand Prix, Saturday 17th April 2021. Imola, Italy.
George Russell, a Williams F1-es versenyzője elárulta, mit mondott Valtteri Bottasnak óriási ütközésüket követően az Emilia-Romagna Nagydíjon.

Bottas és Russell balesete az Emilia-Romagna Nagydíj 32. körében történt, amikor Russell nyitott DRS-sel megpróbálta megelőzni a finnt, ám elveszítette az irányítást autója felett, nekiütközött Bottasnak, majd mindketten nagy tempóval a falnak csapódtak. 

Szerencsére egyik pilóta sem sérült meg, azonban nagy vita alakult ki köztük – már a helyszínen, ahol Bottas előbb bemutatott Russellnek, a brit pedig válaszul a Mercedes-pilóta sisakjára ütött. 

A kérdésre, mit mondott Bottasnak, amikor odament hozzá a baleset után, Russell így válaszolt: „Azt kérdeztem tőle, hogy mindkettőnket meg akart ölni?!”

„Nyilvánvalóan nagyon ideges és frusztrált voltam akkor” – folytatta Russell. „A 9. helyért harcolok, számára a 9. hely tényleg semmi. Majdhogynem jelentéktelen. Ő tett egy olyan mozdulatot, amit akkor csinálsz, ha a győzelemért harcolsz a verseny utolsó körében.”

Russell a Mercedes juniorprogramjának tagja, így a jövőben jó eséllyel pályázik valamelyik ülésre a világbajnok istállónál. 

A brit pilóta a futam után elmondta, van egy olyan sejtése, hogy ha más versenyzővel csatázik Bottas, akkor nem így viselkedik, ám Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint ez „marhaság”.

A versenybírák a futam után megvizsgálták az esetet, és úgy határoztak, hogy egyik pilótát sem büntetik a történtek miatt, versenybalesetnek minősítették azt. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!