Friss hírek

Russell eléggé aggódik az időmérős baleset után

Lewis Hamiltonhoz hasonlóan a Mercedes másik versenyzője, George Russell is autót tört a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki időmérő edzésén. A brit pilóta nem sérült meg, ám nagyon aggódik amiatt, hogy újjá tudják-e építeni autóját a szombati sprintfutamra.

Russell pár perccel az időmérő leintése előtt, a spielbergi pálya 10-es kanyarjában csapta a gumifalnak versenyautóját. A W13-as hátulja sérült meg komolyabban, Russell azonban így is az 5. rajtkockát csípte el, korábbi gyorsköre ugyanis elég erős volt ahhoz, hogy a top 5-ben végezzen. A Mercedes versenyzője viszont azt mondja, előkelőbb helyen is végezhetett volna.

„Nem mondanám, hogy ez pozitív megmenekülés – felül kell vizsgálnunk a baleseti károkat, de semmi szerencsés dolog nincs egy ilyen hibában” – mondta a brit pilóta. „Meglehetett volna a 4. hely – egy tizeddel gyorsabb voltam az előző körömhöz képest, és nyomtam is neki, mert azt gondoltam, van lehetőségünk a 3. helyre is. Mint kiderült, talán nem volt.”

Hirdetés
 

„Meg kell vizsgálnunk, mennyi kár keletkezett – elnézést kérek a csapattól és a garázsban dolgozó srácoktól.”

Russell ugyanakkor osztja Lewis Hamilton azon véleményét, hogy a Mercedes remek fejlődést ért el pénteken a versenyképességet tekintve.

„Ez határozottan pozitív jel. Tudjuk, hogy hoztunk néhány újítást az autóra, és azt is tudjuk, hogy a Ferrari és a Red Bull egy kicsit talán a határokat feszegeti a padlólemezzel, és ez is talán a kezünkre játszik. Persze nem szállok el, Lewis fenomenális munkát végzett, és szárnyalt ma. Én jó eséllyel rossz irányba mentem el a beállításokkal az időmérőre, de a verseny tekintetében talán ez jól jöhet.”

Russell mindazonáltal elismerte, tart attól, hogy mennyire sérült versenyautója a balesetben.

„Fizikailag rendben vagyok, csak egy kicsit aggódom az autó miatt, illetve amiatt, hogy össze tudjuk-e rakni. Általában jobb a versenytempónk, mint az időmérős teljesítményünk. Szóval határozottan harcban vagyunk. Ha a tempót nézzük, talán ez volt a legjobb időmérőnk idén, a végeredményt tekintve viszont talán a legrosszabb! Ilyen a versenyzést. Nehéz futamaim vannak mostanában, de holnap még javíthatunk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!