Friss hírek

Russell: Elfogadhatatlan, ami történt!

A Williams jelenlegi és a Mercedes jövő évi versenyzője, George Russell szerint „elfogadhatatlan”, ami az F1-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj versenyén láthattunk.

Hihetetlen izgalmakat szolgáltatott az Abu Dhabi Nagydíj utolsó köre: ez annak volt köszönhető, hogy a futam végi biztonsági autós periódust követően a versenyirányítás úgy döntött, a pályán Lewis Hamilton és Max Verstappen között lévő autók megelőzhetik a biztonsági autót az újraindítás előtt – annak ellenére, hogy korábban olyan döntést hoztak, mely szerint nem előzhetnek a lekörözöttek. 

A döntés következtében Verstappen az utolsó körben támadni tudta Hamiltont a friss, lágy abroncsokon, és meg is előzte a brit pilótát, aki egészen addig vezette a versenyt, és közel állt a 8. bajnoki címének elnyeréséhez. 

Hirdetés
 

Így azonban egy hihetetlen fordulattal Verstappen lett a világbajnok, megszerezve ezzel első diadalát a Forma-1-ben. 

„Ez elfogadhatatlan” – írta Russell Twitteren az esetet követően. 

„Max egy igazán fantasztikus versenyző, akinek hihetetlen szezonja volt és óriási tisztelettel vagyok felé, de ami történt, az teljességgel elfogadhatatlan” – véli Russell. „Nem hiszem el, amit láttunk.” 

A Mercedes egyébként a futamot követően a Sportszabályzat 48.12-es és 48.8-as cikkelyeire hivatkozvamegóvta a verseny végeredményét

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!