Russell elismerte, célt tévesztett a Mercedes Japánban - F1VILÁG.HU

Russell elismerte, célt tévesztett a Mercedes Japánban

George Russell félresikerült beállításokkal magyarázta azt, hogy a Japán Nagydíj időmérő edzésén 1,4 másodpercet kapott az éllovas Max Verstappentől.

Jelentős hátrányt szedett össze a Japán Nagydíj időmérő edzésén a Mercedes istállója, amely Lewis Hamiltonnal kicsivel több mint 1 másodperces, George Russell-lel pedig közel 1,4 másodperces hátránnyal zárt Max Verstappen mögött. A páros így a hetedik-nyolcadik rajthelyet szerezte meg az 53 körös futamra.

„Ilyen pályákon nagyon bele kell találni” – magyarázta Russell a leintést követően. „Ha ez nem sikerül, könnyű nagy hátrányt összeszedni. Tegnap láthattuk, hogy versenyképes vagyok. Akkor sokkal közelebb voltunk a többiekhez, mint ma, szóval egyértelműen hátra léptünk egyet. Akkor két tizedre voltunk a második legjobb mögött, ez a különbség most hét vagy nyolc tizedmásodperc.”

A Mercedes péntekről szombatra hozzányúlt Russell beállításaihoz, ami megmagyarázhatja a pilóta visszaesését.

„Amikor valaki egy ilyen pályán hátrányban van, akkor bármilyen megoldást kipróbál. Mindennel kísérletezik, de egy ilyen sportban gyakran nincs varázsütésre megoldás a problémákra. Valószínűleg olyan köridőt hajszoltunk, ami eleve nem volt benne az autóban. A negyedik rajtsor szerintem ezen a hétvégén reálisan tükrözi a tempónkat.”

„Silverstone után már tudtuk, hogy ez egy nehéz pálya lesz a számunkra. Ott a 13-as és 15-ös kanyar között kanyaronként két tizedet kaptunk a McLarenektől, és Szuzukában pontosan ebben a tartományban autózunk. Ez egyértelműen egy gyenge pályánk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!