Russell elismerte, saját hibájából ütközött Verstappennel - F1VILÁG.HU

Russell elismerte, saját hibájából ütközött Verstappennel

Rendkívül csalódottan nyilatkozott a vasárnapi Las Vegas-i Nagydíjat követően a Mercedes versenyzője, George Russell, aki úgy érzi, esélye lehetett volna arra, hogy dobogóra álljon az éjszakai futamon.

A brit versenyző a 3. helyről vágott neki a versenynek, a futam 26. körében pedig Max Verstappennel csatázott, aki időbüntetése után próbált visszakapaszkodni az élre. A két versenyző azonban a 12-es kanyarban összeütközött, a balesetért pedig Russell, aki 5 másodperces büntetést kapott később, vállalta a felelősséget.

„Elég simán mentek a dolgok, egészen a Maxszal történt incidensig” — mondta a brit versenyző. „Egyáltalán nem láttam őt a holttérben. Nem számítottam előzésre. Még csak nem is igazán harcoltam vele, mivel tudtuk, hogy Max nem velünk versenyez.”

Russell elárulta, komoly károk nem keletkeztek az autón, az időbüntetés, illetve a biztonsági autós szakasz miatt viszont végül nem volt esélye a dobogóra, így a 4. helyen ért célba.

„Az egyetlen elem, ami megsérült, a keréktakaró elem volt, ami talán segített volna leküzdeni a szemcsésedést némi extra hűtéssel. Ha nem jött volna a biztonsági autó, folytattuk volna, és meglett volna a dobogó. Nem igazán tudom, hogy mit mondjak. Egyszerűen nagyon frusztrált vagyok a versenyem és a szezonom miatt.”

„Ismét egy kényelmesnek tűnő dobogót dobtunk el magunktól. Az idei szezon nagyon kiábrándító és nagyon frusztráló. Most irány Abu Dhabi, mindössze néhány pont a különbség köztünk és a Ferrari között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!