Friss hírek

Russell: Engedni kellene az F1-ben a kétautós tesztelést

Változtatni kellene a tesztekre vonatkozó szabályokon a Mercedes Forma-1-es versenyzője, George Russell szerint, a brit ugyanis azt mondja, nem állapot, hogy az új szezon előtt mindössze másfél napot tudnak eltölteni a versenyautóban.

A Forma-1-ben még a 2021-es szezont megelőzően redukálták három napra a csapatok tesztnapjainak számát, noha a 2022-es szezonra ismét felemelték hatra a kvótát az új generációs versenyautók bevezetése miatt. Idén viszont már újra három nap áll az istállók rendelkezésére, ami versenyzőként mindössze másfél napot jelent. Idén Bahreinben lesz az F1-es mezőny előszezoni gyakorlása, csütörtöktől szombatig dolgoznak ott a csapatok, az F1Világon pedig élő szöveges tudósítás formájában is beszámolunk az eseményekről.

A Mercedes versenyzője, a Forma-1-es versenyzők érdekvédelmi szervezetének [GPDA] igazgatójaként is tevékenykedő George Russell mindazonáltal azt mondja, szerinte nincs rendjén, hogy ilyen kevés gyakorlás áll a rendelkezésünkre.

Hirdetés
 

„Ez az én személyes véleményem, de nem gondolom, hogy három nap elég, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy ez versenyzőként mindössze másfél nap” – mondta a Mercedes versenyzője. „Szerencsések vagyunk, hogy be tudtuk járatni az autót múlt héten – ha ezt nem tudtuk volna megtenni, akkor 12 hetünk lett volna Abu Dhabi és Bahrein között, hogy nem ültünk autóban.”

„El tudják képzelni, hogy Rafael Nadal eltölt 12 hetet úgy, hogy bele sem üt a labdába, és aztán rögtön kiáll a Roland Garroson másfél napos edzés után? Az ilyen soha nem fordulna elő.”

Annak idején azért csökkentették a tesztnapok számát, hogy redukálják az F1-es istállók kiadásait, valamint a csapattagok munkaterhelését, Russell azonban úgy látja, lehetne kompromisszumot kötni – például úgy, hogy megengedik a kétautós tesztelést.

„Megértem és tudom, hogy miért csináltuk ezt. És szerintem három nap két autóval már megfelelő lenne. És szerintem ez volna a legjobb kompromisszum minden olyan dolog szempontjából, amik miatt próbáljuk korlátozni ezt. De momentán szerintem túl kevés az a másfél nap versenyzőnként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!