Russell: Ennél többre nem voltunk ma képesek - F1VILÁG.HU

Russell: Ennél többre nem voltunk ma képesek

A Mercedes ifjú versenyzője, George Russell szerint a legtöbbet hozták ki a mai Japán Nagydíjból, bár úgy érzi, fontos megérteniük, miért nem volt rendben a tempójuk a szuzukai hétvégén.

A német istállónak nem volt esélye arra, hogy a dobogóért csatázzon Japánban, így végül Lewis Hamilton révén egy 5., George Russell révén pedig egy 7. helyet szerzett a vasárnapi versenyen.

A két Mercedes-pilóta egymással is sokat csatázott a futamon, Russell pedig úgy érzi, a legtöbbet hozták ki lehetőségeikből. A brit versenyző szerint az egykiállásos stratégia alapvetően jól működött, még ha Carlos Sainzot a végén nem is tudta maga mögött tartani.

„A pozitívumokat visszük magunkkal a mai napról” – mondta a Mercedes pilótája. „Nem az egykiállásos taktika tűnt optimálisnak, de sikerült jobban működésre bírni, mint vártuk. Egyszerűen csak nem volt meg a tempónk ezen a hétvégén ahhoz, hogy az előttünk lévőkkel harcoljunk.”

„Örülök, hogy kipróbáltunk valami mást, de a végeredmény megfelelő reprezentációja a sebességünknek. Azt gondolom, a maximumot értük el ma. Bőven kijutott ma kemény, de fair küzdelmekből. Az elején úgy éreztem, jó tempónk van, szóval próbáltam feljebb kapaszkodni. A verseny késői szakaszaiban nyomtuk neki, de szerintem nem tehettünk volna semmit, amivel változtathattunk volna a végeredményen.”

Russell ugyanakkor rámutatott, egész hétvégén nem volt olyan a teljesítményük, mint szerették volna, ennek okait pedig meg kell tudniuk.

„Kihívást jelentő hétvégénk volt Szuzukában. Megpróbáljuk megérteni ennek okait, és megerősödve visszatérni a következő, katari versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!