Russell: Érdekes helyzetet teremtene, ha a Mercedes nem adna ülést 2022-re - F1VILÁG.HU

Russell: Érdekes helyzetet teremtene, ha a Mercedes nem adna ülést 2022-re

Nem kapott ígéretet a Mercedes Forma-1-es csapatától a 2022-es szerződésre George Russell, azt ugyanakkor elismeri, „érdekes” helyzetbe kerülne azzal, ha végül nem kapna lehetőséget a német istállótól.

A fiatal pilóta már évek óta a Mercedes támogatását élvezi, a tavalyi Szahíri Nagydíjon pedig nagy lehetőséget kapott: a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítette egy versenyhétvége erejéig, és nem is vallott szégyent. Az időmérőn a 2. rajthelyet szerezte meg, a versenyen pedig óriási léptekkel haladt a futamgyőzelem felé, csapata azonban hatalmasat hibázott a bokszban.

Russell idén 3. F1-es szezonjára készül a Williamsszel, a nagy kérdés pedig természetesen az, hogy mi tartogat számára a jövő. A Mercedesnél Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár majd az idei szezont követően, Toto Wolff csapatfőnök pedig többször utalt rá, a Mercedes számára Russell lesz a jövő.

 

A 23 esztendős versenyző azt mondja, egyelőre még nem gondol arra, mi lesz 2022-ben, szeretne jól teljesíteni a Williamsszel.

„Jelenleg fejben teljesen a Williamsnél vagyok” – mondta Russell. „Az év közepén viszont már valamennyire látnunk kell, hogy hogyan alakulnak a dolgok számomra.”

„A saját teljesítményemre összpontosítok, fejlődni akarok, és aztán egy ponton majd esélyt kapok. De nincs semmiféle ígéret 2022-re.”

„Persze lehetne azzal érvelni, hogy a 2022-es idény lenne a megfelelő pillanat a váltásra, de ahogy mondtam, nem én döntök erről. Ha kínálkozik egy lehetőség, mint ahogy tavaly, Bahreinben is, természetesen két kézzel fogom megragadni.”

Russell hozzátette, annak természetesen nagyon örül, hogy élvezi a Mercedes bizalmát és támogatását.

„Toto azt mondta nekem, hogy része vagyok a Mercedes jövőjének. Azt gondolom, sokan úgy gondolják, hogy a jövő év természetes lenne a váltásra, ugyanakkor viszont a dolgok nagyon-nagyon gyorsan változhatnak a motorsportban.”

„Hogy őszinte legyek, még nemigen gondolkodom ezen. Ha jól teljesítek a pályán és fejlődök, akkor jönni fog a lehetőség. A célom az, hogy a képességeimhez mérten a legjobban teljesítsek hétről hétre. Erre törekszem – és ezt csinálom 8 éves korom óta. Hogy ebből mi sül ki, az már nem rajtam múlik. Én csak azt tudom kontrollálni, ami a pályán történik.”

„Voltak fantasztikus lehetőségeim a múltban, nyilván ilyen volt a tavalyi bahreini futam is. Az első pedig az, hogy bemutatkozhattam a Forma-1-ben a Williamsszel – a Mercedes támogatásával.”

Russell mindenesetre elismeri, ha a Mercedestől nem kapna lehetőséget 2022-re, az érdekes helyzetet teremtene számára. A brit pilóta ugyanakkor abban is biztos, a Williams is profitálhat majd az F1 új szabályaiból.

„Mindenekelőtt most a Williams versenyzője vagyok, és rengeteg a spekuláció a 2022-es idénnyel kapcsolatban. Ha mindaz, amiről ti, srácok spekuláltok, nem fog megtörténni, az egy érdekes helyzet lesz.”

„Ahogy most állnak a dolgok, a Dorilton beruházásával, illetve azzal a rengeteg változással, ami a Williamsnél történik, kétlem, hogy 2022-ben ugyanaz lesz a helyzet, mint az elmúlt három szezonban, azaz, hogy a csapat az utolsó helyen zár a konstruktőrök között.”

„Fényes jövőt látok itt, és a 2022-es idény minden F1-es csapat számára egy remek lehetőséget kínál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Érdekes helyzetet teremtene, ha a Mercedes nem adna ülést 2022-re
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez
Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco
Az eső sem tudta megállítani, Verstappen óriási előnnyel nyert Monacóban!
Sajtóhír: A Haas F1-es csapatához csatlakozik az Alfa Romeo

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!