Russell: Erre a Mercedesre lehet építeni - F1VILÁG.HU

Russell: Erre a Mercedesre lehet építeni

HIRDETÉS
A Bahreini Nagydíj időmérő edzésén elért harmadik helyezését George Russell annak tudta be, hogy a Mercedesnek idén sikerült egy jól kezelhető versenyautót építenie.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 01: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing, Second placed qualifier Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Third placed qualifier George Russell of Great Britain and Mercedes pose for a photo in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 01, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202403010667 // Usage for editorial use only //

Harmadik rajthelyet sikerült megszereznie a Forma-1 2024-es szezonnyitóján a Mercedesnek George Russell által, aki holnap közvetlenül Max Verstappen és Charles Leclerc mögé sorakozhat fel a Bahreini Nagydíjon. Bár a másik Mercedesszel Lewis Hamilton csak a kilencedik lett, csapattársához képest három tizedmásodpercen belül zárt. Mindez Russell számára pozitív eredmény, érzése szerint ugyanis a Mercedes W15 egy olyan autó, amire lehet építeni.

„Abszolút. A gyárban nagyszerű munkát végeztek, hogy egy olyan autóval látták el Lewist és engem, amivel sokkal jobban érezzük magunkat. Erre az alapra tudunk építeni, de Max még mindig nagyon távol van, így sokat kell javulnunk. Az utóbbi három Bahreini Nagydíjunkat elnézve a harmadik rajthely egy kiváló kiindulópont.”

A Mercedesnek egy hét alatt sikerült nagyot javulnia, a múlt heti előszezoni teszten ugyanis épp az időmérős tempójuk tűnt a gyenge pontjuknak.

„Igen, nagyon sokat dolgoztunk rajta. A gyárban több kiváló pilóta végzett szimulátoros munkát, akikhez mi is csatlakoztunk Lewisszal. Finomhangolásokat, fejlesztéseket végeztünk. Az egykörös tempónk érezhetően sokat javult – remélem, hogy ezzel nem a versenytempónkból vettünk el. Szerintem mindenkivel szoros csatát fogunk vívni, kivéve Maxszal.”

Mint ahogy mindenki más, úgy Russell is arra számít, hogy a versenyen Verstappen majd elhúz a távolba, így a második helyezést tartja elérhető eredménynek.

„A Red Bull jelenleg nagyon erős, Max kiváló munkát végez. Nyilván adódhat lehetőség a vezetés megszerzésére, de szerintem reálisan nézve mindenki a második helyezésben bízhat. Én némi káoszban reménykedem” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Erre a Mercedesre lehet építeni
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!