Friss hírek

Russell és Leclerc biztos benne, Norris hamarosan győzelmet ünnepelhet

Lesújtva érezte magát az Oroszországban elveszített győzelem miatt Lando Norris, versenytársai szerint azonban a fiatal brit pilótának nincs miért szégyenkeznie: George Russell és Charles Leclerc is biztos benne, Norris hamarosan győzelmet ünnepelhet a Forma-1-ben.

A McLaren ifjú titánja a pole pozícióból vágott neki a hétvégi Orosz Nagydíjnak, és sokáig vezetett is a versenyben – a hajrában megérkező eső azonban keresztülhúzta számításait.

Bár csapata kérte őt, álljon ki a bokszba köztes esőgumikért, Norris úgy döntött, a pályán marad – végül kiderült, hiba volt. A brit pilóta a 7. helyre csúszott vissza, a leintés után pedig természetesen nagyon csalódottan nyilatkozott.

Honfitársa, George Russell tudja, mit érez Norris, ő ugyanis a 2020-as Szahíri Nagydíjon volt nyerő pozícióban, amikor a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítette. A bokszban azonban a Mercedes hibázott, így Russell számára elúszott a győzelem.

„Minden versenyző legrosszabb rémálma, hogy vezet egy versenyben, és elkezdi látni az esőcseppeket a sisakrostélyán” – mondta Russell az oroszországi verseny után. „El vagy átkozva, ha a bokszba mész, el vagy átkozva, ha nem mész – vesztes helyzet.”

„Én is jártam már így. Nyilvánvalóan fáj, de össze fogja szedni magát. Az ember ilyenkor megpróbál a pozitívumra fókuszálni, neki pedig előbb-utóbb lesz majd egy győzelme.”

Charles Leclerc szintén került hasonló helyzetbe: ő a 2019-es Bahreini Nagydíjon állt sokáig az élen, ám egy motorhiba miatt végül csak a 3. helyen tudott célba érni.

„Nehéz dolog ez” – mondta a monacói. „Nyilván el tudom képzelni, mit érez most, hiszen ő is része a döntési folyamatoknak az ilyen helyzetekben, és talán hibásnak érzi magát. De ő egy lenyűgöző versenyző, szerintem gyakran megmutatta már idén.”

„Nagyon erős évet teljesít, és meggyőződésem, hogy tanulni fog belőle. Idő kérdése, és megszerzi majd az első győzelmét. Nem gondolom, hogy nagyon letörtnek kellene éreznie magát amiatt, amilyen versenyt teljesített.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!