Russell: Ez a Forma-1 szomorú valósága - F1VILÁG.HU

Russell: Ez a Forma-1 szomorú valósága

HIRDETÉS
George Russell múlt héten a Mercedesszel a második helyen végzett az időmérőn, az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon azonban csak a 18. rajtpozíciót szerezte meg.
George Russell (GBR) Williams Racing FW43.
Abu Dhabi Grand Prix, Saturday 12th December 2020. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.

Lewis Hamilton felépült a koronavírusból, így az Abu Dhabi Nagydíjon már visszavehette helyét Russelltől, aki múlt héten helyettesítette őt a Mercedesnél. 

Russell a RaceFansnek adott interjújában elárulta, készült rá, hogy Hamilton visszatérhet a szezonzáróra. 

„Számítottam rá, hogy őszinte legyek” – mondta Russell. „Bahrein előtt tényleg szerettem volna két hétvégét az autóban tölteni, mert azt gondoltam, Bahreinben kicsit le leszek maradva, aztán Abu Dhabi lesz a második esélyem, mert már ismerni fogom az autót és azt, hogy mi áll rendelkezésemre. Miután Bahreinben versenyképes tudtam lenni, nyilván remek lett volna egy újabb lehetőség, hogy a győzelemért harcoljak.”

Rusell elmondta, a Williams és a Mercedes közötti különbség nyilvánvaló, és a „Forma-1 szomorú valósága” az, hogy ekkora eltérések vannak a versenygépek között.

„Nyilván nagy különbség van” – mondta Russell. „Az időeredmények mutatják.”

„Valamilyen szinten kényelmesen érzem magam itt a Williamsnél, mert ez az én autóm, ez az a hely, ahol két éve vagyok. De végső soron nincs meg a tempónk.”

„Versenyzőként ugyanazt a munkát végzem, de egyik héten a top 3-ban, majd az utolsó 3-ban harcolok. De manapság sajnos ez a Forma-1 szomorú valósága.”

„Itt a Williamsnél a srácok mindent megtesznek értem. Szóval úgy érzem, kötelességem, hogy az utolsó versenyen kimenjek és jó helyen végezzek” – nyilatkozta a fiatal pilóta. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!