Russell: Ez a legborzasztóbb érzés a világon! - F1VILÁG.HU

Russell: Ez a legborzasztóbb érzés a világon!

Pocsékul érzi magát a Szingapúri Nagydíj utolsó körében elkövetett hibája miatt, George Russell azonban állítja, igyekszik mihamarabb maga mögött hagyni a történteket.

A Mercedes versenyzője jó eséllyel pályázott a győzelemre azt követően, hogy a német csapat egy merész taktikával igyekezett legyűrni a vasárnapi versenyen élen álló Carlos Sainzot, valamint az őt üldöző Lando Norrist. Az ezüstnyilak a hajrában érték utol a párost, ám a versenyben vezetők összjátéka miatt képtelenek voltak kihasználni gumielőnyüket.

Úgy tűnt, Russell végül a 3. helyen fut be, az utolsó körben azonban egy ponton nekikoccant a falnak, melyet követően irányíthatatlanul a gumifalnak vágódott. Azt mondja, szánalmas hibát követett el, amit nehéz megemészteni – ám fontos, hogy hamar túltegye magát rajta.

„Ilyenkor az ember inkább válna köddé. Ez a leborzasztóbb érzés a világon, amikor fizikailag és mentálisan ennyire kimerült vagy” – mondta csalódottan a brit versenyző. „Elszalasztottunk egy lehetőséget a győzelemre, és szívszaggató elkövetni egy ilyen hibát.”

„Őszintének kell most lennem, egy órával később pedig itt állva azt mondom majd, lenyűgöző hétvégénk volt. Őszintén hiszem, hogy jobban vezetek, mint valaha. Magabiztosnak érzem magam, és nem hagyom, hogy egy 2 cm-es hiba kiüssön. Kemény estém lesz és kemény reggelem, de aztán egyszerűen magam mögött hagyom a történteket.”

„Minden, amit tehetek, hogy elnézést kérek a csapattól, mert többet érdemeltek – viszont történnek szar dolgok.”

Russell szerint a koncentráció hiánya vezetett a hibához, mert úgy érezte, elúszott a győzelem.

„Egy semmi hiba volt… Ha kicsúszok, elfékezem, az teljesen más lett volna. De megcsíptem a falat az utolsó körben. Annyira szánalmas hiba volt, ezért is annyira furcsa érzés most. Feltehetően a koncentráció hiánya miatt történt… Az utolsó kör volt, és tudtam, hogy elúszott a lehetőség. Ez is azt mutatja, hogy végig oda kell figyelni. Nem számít, mi a forgatókönyv.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!