Russell: Ez a péntek a tanulásról szólt - F1VILÁG.HU

Russell: Ez a péntek a tanulásról szólt

Leginkább a tanulásról szólt a Mercedes Forma-1-es csapatának pénteki edzésnapja a Hungaroringen – ezt nyilatkozta George Russell, aki beszélt arról is, mivel a hétvége hátralévő részében nagyon változékony időjárás vár a mezőnyre, nehéz megmondani, milyen eredményekre lesznek képesek.

Russell csak a 8. legjobb idővel zárta a Magyar Nagydíj második szabadedzését, közel 9 tizeddel lemaradva az élen végző Charles Leclerc-től. A Mercedes versenyzője az edzésnap végén elismerte, nem mentek egyszerűen a dolgok, ám igyekeztek figyelembe venni azt is, hogy szombatra esőt jósolnak, vasárnapra pedig a mainál jóval hűvösebb körülményeket.

„Egyértelmű, hogy nem ez volt a legsimább péntekünk idén” – mondta a fiatal brit. „Egy kicsit furcsa volt, mert úgy hisszük, hogy esős lesz a szombati időmérő, és aztán vasárnap újra más lesz a helyzet.”

„Jó néhány dolgot kipróbáltunk az autóval, egyfajta tesztnek használtuk a mai napot. Bár kemény napunk volt, feltehetően produktív is. Ez a péntek most inkább arról szólt, hogy leckéket tanuljunk hosszú távra, nem pedig arról, hogy maximalizáljuk a köridőket. De hátrébb végeztünk annál, mint amire talán számítottunk, volt néhány problémánk itt-ott.”

„Szombaton viszont teljesen új nap kezdődik, mint ahogy vasárnap is – és más helyzetben is leszünk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!