Friss hírek

Russell: Ez az eredmény felér egy rajtelsőséggel!

Elképesztő teljesítményt nyújtott a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzésén George Russell. A brit versenyzőnek hála a Williams csapata három év után ismét bejutott a top 10-be az időmérőn.

Russell a 9. legjobb időt autózta a spielbergi kvalifikáción, miután magabiztosan beverekedte magát az időmérő utolsó szegmensébe, a Q3-ba.

Itt aztán Lance Strollnál is gyorsabb tudott lenni, sőt, nem kizárt, hogy néhány versenyző büntetése miatt még előrébb kerül a rajtrácson.

Russell ráadásul a Pirelli közepes keverékű abroncsaival jutott be a Q3-ba, ami azt jelenti, hogy ezekkel az abroncsokkal fog nekivágni a vasárnapi versenynek.

„Tényleg olyan érzés ez nekünk, mintha pole pozíciót szereztünk volna” – mondta boldogan a Mercedes ülésére pályázó brit.

„Egy dolog bejutni a Q3-ba, de megtenni ezt a közepes keverékű gumikkal óriási eredmény! Nyilván agyaltunk rajta az edzés előtt, hogy milyen sorrendet alkalmazunk a Q2-ben, hogy a lágyakkal megyünk-e ki előbb, aztán tesszük fel a közepes keveréket, vagy fordítva. De eléggé biztosak voltunk abban, hogy nem akarunk a lágyakkal bejutni a top 10-be.”

„És végül összejött, tényleg olyan, mintha rajtelsőséget szereztünk volna. Nem voltam ennyire lelkes azóta, hogy utoljára versenyt nyertem.”

„Tényleg olyan volt, mintha mindent eltaláltunk volna. Nagyon-nagyon szuper kör volt. És ezredmásodpercek döntöttek a Q3-ba jutástól.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Russell: Ez az eredmény felér egy rajtelsőséggel!
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra
Gasly: Vezére lettem az AlphaTauri csapatának
Az FIA miatt lassult le a Red Bull, a Mercedes pedig egy trükknek köszönhetően gyorsult fel?

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!