Russell: Ezért az érzésért kelek fel reggelenként - F1VILÁG.HU

Russell: Ezért az érzésért kelek fel reggelenként

HIRDETÉS
Bár az eső elmaradt a Magyar Nagydíj időmérőjén, a váratlan eredmény így is megszületett, hiszen George Russell úgy csente el a rajtelsőséget 44 ezredmásodperccel Carlos Sainz orra elől, hogy elmondása szerint a pénteki edzések után a csapat még teljesen elveszettnek érezte magát a beállításokkal.
2022 Hungary Grand Prix, Friday - Steve Etherington George Russell

A Mercedes autói a pénteki edzések során még semmi jelét nem mutatták annak, hogy a Hungaroring lehet az a pálya, amelyen idén először megnyerhetnek egy időmérő edzést. A csapatnál teljesen haszontalannak érezték a második gyakorlást, ahol rossz irányba indultak el a beállításokkal, Russell elmondása szerint pedig ezt követően éjszakába nyúló ötletelésre volt szükségük ahhoz, hogy fordítani tudjanak a helyzetükön a változó körülményekkel szolgáló szombatra.

„Nem is igazán gondolok most magamra, ellenben a csapat számára hatalmas ez az eredmény” – reagált szerényen első F1-es pole-pozíciójára. „Talán az egész szezon során itt alakult a legnehezebben a pénteki napunk. Mindannyian itt maradtunk nagyjából este 11-ig, hogy összedugjuk a fejünket, mert meglehetősen elveszettnek éreztük magunkat a pályán. Tudva azt, hogy az éjszaka során min mentünk keresztül, elképesztő érzés, hogy most itt ülök a pole-pozícióval. Az időmérőért persze nem osztanak pontokat, de ennek ellenére nagy lépést jelent számunkra ez az eredmény.”

Russell ugyan már a Q3-as első etapja után is a második helyen állt a tabellán, ám Carlos Sainz akkori, közel fél másodperces előnye révén nem tűnt realitásnak, hogy a Ferrarin kívül bárki más labdába rúghat majd a legelőkelőbb rajthelyért folyó harcban.

„Az utolsó körben egyszerűen csak sikerült a tökéletes működési tartományba kerülnöm. Az első kanyar után már 1,5, a második után 3 tizedmásodperccel jobb voltam a korábbi időmhöz képest. Ha pedig egy versenyző igazán elkapja a ritmust, akkor nincs megállás” – ecsetelte a körét.

Bár a brit számára ez az első pole az F1-ben, de nem az első kimagasló időmérős eredmény: tavaly két alkalommal is megdöbbentő helyezést ért el a mezőny három leglassabb autója közé tartozó Williamsszel, hiszen a Belga Nagydíjon a 2., az Orosz Nagydíjon pedig a 3. helyre kvalifikált.

„Ez a mostani talán még a tavalyi spáinál is jobb volt” – próbált párhuzamot vonni eddigi legemlékezetesebb szombatjai között 24 éves pilóta. „Nem hiszem, hogy valaha is lesz olyan időmérőm, amely után jobb érzés lesz rajtam úrrá, mint ez a mostani vagy a tavalyi spái után. Persze ez az első pole-om, míg tavaly a Williamsnél akkora lemaradásban voltunk, hogy az a második hely is óriási eredménynek számított. Erről szól a versenyzés, az ilyen érzések miatt kelek fel minden reggel, és ezek miatt akarok világbajnok lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!