Russell: Fél lépéssel a Ferrari és a McLaren mögött vagyunk - F1VILÁG.HU

Russell: Fél lépéssel a Ferrari és a McLaren mögött vagyunk

George Russell elmondása szerint furcsa pénteki nyitónapot teljesített Japánban a Mercedes Forma-1-es csapata, a brit pilóta azonban azt reméli, szombatra sikerül feljavulniuk.

Russell egy 13. és egy 5. hellyel zárta a Japán Nagydíj első napját, elmondása szerint pedig főleg az első edzésen küszködött az alacsony tapadással. A Mercedes versenyzője rámutatott, a gumikopás szerinte nagy kihívást okoz majd a csapatoknak a vasárnapi verseny során.

„Nagyszerű érzés ismét Szuzukában vezetni, ez egy hihetetlen pálya” – fogalmazott a brit versenyző. „Ez egy meglehetősen furcsa péntek volt számunkra. A pályán látszólag nagyon alacsony volt a tapadás, különösen a nyitóedzésen, szóval az autó rengeteget csúszkált. Emiatt nincsenek olyan jó érzései a versenyzőnek. Főleg, ha ennyi gyors kanyaron kell átfűznöd magad. A vasárnapi verseny érdekesnek ígérkezik, mivel a gumidegradáció elég jelentősnek tűnik.”

Russell azt mondja, az a pénteki eredmények alapján egyértelmű, hogy a Red Bull dominál jelenleg, nekik pedig van még tennivalójuk, mert egyelőre a Ferrarival és a McLarennel szemben is hátrányban vannak.

„Ami az erőviszonyokat illeti, a Red Bull látszólag visszaszerezte a megszokott tempóját az élen. Kivételesen gyorsak voltak ma. Azt gondolom, mi fél lépéssel a Ferrari és Lando Norris McLarenje mögött vagyunk jelenleg. Lesz némi tennivalónk ma este, hogy lefaragjuk a hátrányunkat. Általában erősek vagyunk ebben, szóval optimisták lehetünk a szombati fejlődéssel kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!