Friss hírek

Russell felkészült arra, hogy Hamilton és Verstappen ellen csatázzon a vb-címért

A Mercedes versenyzője, George Russell készen áll arra, hogy 2023-ban a világbajnoki címért csatázzon csapattársa, Lewis Hamilton, valamint az idei év legjobbja, Max Verstappen ellen.

A fiatal versenyző idén már a Mercedes színeiben állt rajthoz a Forma-1-ben, első szezonjában pedig az egyéni összetett 4. helyén zárt, megelőzve a hétszeres világbajnok Hamiltont. Russell a Brazil Nagydíj első győzelmét is megszerezte.

A Mercedes versenyzője a minap egy interjúban elárulta, a 2022-es szezont megelőzően mentálisan fel kellett készülnie arra, hogy Hamilton ellen nem lesz olyan egyszerű dolga, mint volt korábbi csapattársai, Robert Kubica és Nicholas Latifi ellen.

Hirdetés
 

„Aggódni nem aggódtam, de mondjuk úgy, hogy le kellett ülnöm egy kicsit magammal” – mondta a brit versenyző a The Race című lapnak. „Bizonyos mértékig hozzászoktam, hogy több pontot szereztem a csapattársaimnál, és ha végül úgy alakul, hogy 55-45 százalék arányban jobb leszek, vagy ha a 45 százalékommal alulmaradok, az is hihetetlen siker lesz Lewis ellen.”

„Szóval pszichológiailag fel kell készítened magad a kisebb bukásokra, hiszen nem fogom minden egyes edzésen, minden időmérőn és versenyen legyőzni őt. Ez biztosan nem történik meg.”

„De az, hogy volt egy ilyen évem, az majdhogynem egyenértékű azokkal a 95-5 százalékos arányokkal, amikkel felülkerekedtem korábban. Soha nem kételkedtem magamban. Mindig hittem magamban. De ha az ember úgy áll hozzá, hogy az esetek 95 százalékában le fogja győzni Lewist, akkor csalódni fog.”

Fotó: Mercedes

A Mercedes versenyzője 2023-ban második szezonját teljesíti majd Hamilton oldalán, elmondása szerint pedig felkészült arra, hogy a világbajnoki címért csatázzon, amennyiben a csapat versenyképes autóval áll elő.

„Minden egyes versenyen azért harcolok, hogy a lehető legjobb munkát végezzem, akár a győzelemért harcolunk, mint Brazíliában, akár az utolsó helyért, mint amikor a Williamsnél voltam” – fogalmazott Russell. „Ha megérkezünk majd az első versenyre jövőre, és azon kapjuk magunkat, hogy az autó képes a győzelemre, akkor is ugyanígy fogok hozzáállni.”

„Szerintem elég tapasztalatom van már ahhoz, hogy úgy érezzem, készen állok a bajnoki címért csatázni, képes vagyok kezelni a kihívásokat és a nehézségeket, amik ezzel járnak. Nyilván az olyan versenyzőknek, mint Lewis és Max, több ilyen jellegű tapasztalatuk van. De ha az ember kimegy a pályára, megszerzi a pole-t, és megnyer minden futamot, akkor ő lesz a világbajnok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!