Russell: Furcsa érzés volt újra a Williamsben ülni - F1VILÁG.HU

Russell: Furcsa érzés volt újra a Williamsben ülni

HIRDETÉS
George Russell, a Williams versenyzője szívesen versenyzett volna még a Mercedesszel, de örül, hogy Lewis Hamilton meggyógyult, így ő is saját csapatáért versenyezhet a szezon utolsó versenyén az Abu Dhabi Nagydíjon.
George Russell (GBR) Williams Racing FW43.
Abu Dhabi Grand Prix, Friday 11th December 2020. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.

Óriási lehetőséget kapott Russell az elmúlt hétvégén, amikor Lewis Hamiltonnak koronavírus-fertőzése miatt ki kellett hagynia az Abu Dhabi Nagydíjat. A brit pilóta remekül helyt állt, a győzelemhez is közel állt, azonban végül csak a pontszerzés sikerült számára. 

A fiatal tehetség elmondta, furcsa érzés volt újra a Williamsbe ülni az Abu Dhabi Nagydíjon, de már alig várta, hogy megszerzett tapasztalatait magával vigye a kiscsapathoz. 

„Örülök, hogy Lewis visszatért, kaptam egy lökést a Mercedesszel, de izgatott vagyok, hogy mindent, amit tanultam, a Williamsnél is átültessem a gyakorlatba. Mindent bele fogok adni, ahogy ők is megteszik értem hétről hétre” – írta Russell az Instagramon. 

„Furcsa érzés volt, hogy őszinte legyek” – nyilatkozta a brit a pénteki edzésnapról. „Bahrein előtt szerettem volna két hétig az autóban ülni, egyszerűen azért, mert arra számítottam, Bahreinben majd megtanulok mindent, amire szükségem van, aztán ide már kifogások nélkül érkezhetek.”

„Miután Bahrein ennyire jól ment teljesítmény szempontjából, egy részem azt mondta, hogy „tudod mit, ez egy jó hétvége”. Nyilván nagyon nyerni akartam és lett volna egy remek lehetőségem ezen a hétvégén.”

„Mindazonáltal ezek a srácok a Williamsnél megadták a lehetőséget nekem, és annyira keményen dolgoztak értem az elmúlt két évben. Kötelességem magas szinten befejezni a szezont, és azért vagyok itt, hogy ezt tegyem.”

„A Mercedes a mérce. Szerencsés voltam, hogy versenyezhettem náluk az elmúlt héten és tudom, hogy milyen irányba kell nyomnunk az autót.”

Russellnek sikerült megszereznie első pontjait múlt héten a Mercedesszel, azonban nem tudja, hogy a Williamsszel ez sikerülhet-e a hétvégén. 

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk” – mondta. „A tiszta tempónk alapján nem fogunk a top 10-ben versenyezni. Kimi (Räikkönen) és Kevin (Magnussen) is nagyon gyorsnak tűnt, de általában ez a helyzet. Péntekenként többnyire egy kicsit le vagyunk maradva, de általában szombatra megoldjuk a gondokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!