Friss hírek

Russell: Győzelmekért és vb-címekért akarok harcolni!

George Russell úgy érzi, készen áll arra, hogy 2022-ben Lewis Hamilton csapattársa legyen a Mercedesnél, egyelőre azonban arra fókuszál, hogy továbbra is a legjobbat nyújtsa a Williamsnél.

Russell a Mercedes juniorversenyzőjeként jó eséllyel pályázik arra, hogy átvegye Valtteri Bottas helyét a német istállónál. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke várhatóan még nyáron dönt arról, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa 2022-ben.

Hamiltonnal nemrég hosszabbított szerződést a csapat: a hétszeres világbajnok 2023 végéig marad a Mercedesnél, ha pedig jövőre Russell kapja a második autót, a német csapat két brit pilótával állhat rajthoz az F1-ben.

„Azt gondolom, ha így lenne, az izgalmas lenne sokak számára, főleg a brit rajongóknak” – mondta Russell. „De nem fogok hipotetikus dolgokról beszélni. Egyszerűen csak győzelmekért, világbajnoki címekért akarok harcolni.”

A jelenleg a Williams színeiben versenyző brit úgy érzi, készen áll a lehetőségre.

„Három évet dolgoztam azon, hogy felküzdjem magam a középmezőnybe, az abszolút maximumot nyújtom, próbálom a legtöbbet kihozni a körülöttem lévő csapatból. És azt gondolom, nagyon jó, nagyon szolid munkát végeztünk.”

„De az más, amikor az ember győzelmekért és bajnoki címekért harcolhat, ahogy azt megtapasztaltam már az alsóbb kategóriákban. Én ezért élek, és remélhetőleg előbb-utóbb eljön a pillanat.”

„Tavaly egy kis ízelítőt már kaphattam, de én hétről hétre szeretnék belekóstolni ebbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!