Russell: Ha a Red Bull és a Ferrari ugyanannyit javult, mint mi, akkor ugyanott leszünk, ahol tavaly... - F1VILÁG.HU

Russell: Ha a Red Bull és a Ferrari ugyanannyit javult, mint mi, akkor ugyanott leszünk, ahol tavaly…

HIRDETÉS
George Russell szerint hiba volna már most azt gondolni, hogy 2023-ban újra esélye lesz a Mercedes Forma-1-es csapatának arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon.
Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Launch - Sebastian Kawka George Russell

A német istálló nem épp csúcsformában vágott neki az F1 új érájának 2022-ben, autójával ugyanis komoly problémák voltak, a csapat ezért nem is tudta felvenni a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival a világbajnoki küzdelemben. A Mercedes ugyan folyamatosan javítani tudott versenyautóján, Russell pedig nyert is egy versenyt a szezonhajrában, elmondása szerint azonban nehéz lesz felzárkózniuk riválisaikhoz.

A brit pilóta nemrég először próbálhatta ki a csapat új, W14-es kódjelű versenyautóját. Bár optimista, természetesen tudja, nincs garancia arra, hogy idén újra győzelmi esélyekkel gurulnak pályára.

„Azt gondolom, butaság lenne, ha most azt mondanánk, idén meg fogjuk nyerni ezt és azt” – mondta a brit versenyző. „Persze lehetnek elvárásaink és reményeink azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz az autó érzésre, és hogyan fog teljesíteni, ha viszont a Red Bull és a Ferrari ugyanannyi köridőt talál, mint mi, akkor megint ugyanott vagyunk, ahol tavaly.”

„Szóval az ember nem lehet naiv, nem gondolhatjuk azt, hogy rögtön oda fogunk érni, mert egyszerűen fogalmunk sincs erről.”

Russell beszélt arról is, a napokban különleges élmény volt vezetnie a csapat új versenyautóját.

„Lenyűgöző volt pályára gurulni. Hiszen láthattam, ahogy tervezték és fejlesztették az autót… Az ember sétálgat a gyárban, és alkatrészeket lát a számítógépek képernyőin, aztán vezeti a szimulátorban, fizikailag is látja azt. Aztán bekerül a szélcsatornába, ott láthatja a 60 százalékos modellt, majd az egész életre kel. Ilyenkor mindenki arcán látni a büszkeséget. Különleges érzés ez, és büszkeséggel tölt el, hogy vezethetem ezt az autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!